Rețea evazionistă destructurată de Antifrauda Fiscală

175
Rețea evazionistă destructurată de Antifrauda Fiscală - reteaevazionista-1506702121.jpg
Inspectorii antifraudă au identificat o rețea evazionistă formată din peste 100 de agenți economici. În "palmaresul" acesteia figurează fraudarea bugetului de stat cu 21,4 milioane lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.


Firmele verificate au înregistrat în evidențele contabile documente de achiziții fictive, în fapt neavând capacitatea de a livra bunurile sau serviciile declarate de societățile beneficiare.


Cei ce au pus bazele rețelei infracționale au înființat societăți de tip "fantomă" pe numele lor sau al altor persoane cu situație financiară precară, cetățeni români sau ai Republicii Moldova, care au acceptat să dețină calitatea de asociați și administratori în cadrul societăților și să deschidă conturi bancare în numele acestora, fără a avea cunoștință de activitatea economică desfășurată. 


Totodată, persoanele care au pus bazele acestui mecanism își însușeau câștigurile ilicite, fie prin retragerea unor sume considerabile de bani de la ghișeele băncilor, utilizând borderouri de achiziție cereale sau cherestea, fie prin retragerea banilor direct de la ATM-uri.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.26 secunde