Antifrauda lovește în mafia telefoanelor mobile

254
Antifrauda lovește în mafia telefoanelor mobile - antifrauda-1481291790.jpg
Inspectorii antifraudă fiscală au iden-tificat un grup de societăți care, în perioada 2014 - 2015, a prejudiciat bugetul statului cu peste 5 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată și impozitul pe profit. 


În urma controalelor, inspectorii Di-recției Generale Antifraudă Fiscală au descoperit un mecanism de fraudare a bugetului de stat constând în achiziționarea de telefoane mobile și de acce-sorii din spațiul intracomunitar și comercializarea acestora pe piața internă, prin intermediul unor societăți cu compor-tament fiscal inadecvat. 


Tranzacțiile au început din anul 2012. Persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activități ilegale înființau firme pe numele lor. După ce acumulau datorii la bugetul de stat, transferau societățile pe numele unor persoane cu situație financiară precară și schimbau sediul social, domiciliul fiscal în alte localități. 


Respectivii își însușeau câștigurile ilicite fie prin retragerea unor sume considerabile de la ATM-urile sau casieriile diferitelor unități bancare, fie prin transferuri bancare în conturile personale sau ale unor rude apropiate. Ulterior, încasau banii cash de la bancomate. 


Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul București cu privire la aspectele identificate în perioada 2014 - 2015 și le-au comunicat organelor de urmărire penală posibila săvârșire a unor fapte privind spălarea banilor.


În data de 7 decembrie 2016, au fost efectuate percheziții la domiciliile persoanelor și la sediile unor firme implicate în activități de evaziune fiscală, de către polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 


Acțiunea a avut sprijinul Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3769 secunde