Inspectorii antifraudă fac scurtă la mână tăind amenzi

220
Inspectorii antifraudă  fac scurtă la mână tăind amenzi - inspectoriiantifrauda-1433861889.jpg

Articole de la același autor

În zilele de 6 și 7 iunie 2015, Direcția Antifraudă Fiscală a efectuat o amplă acțiune de control, la nivel național, în cadrul căreia au fost verificați 350 agenți economici care își desfășoară activitatea în zone cu risc fiscal.

La acțiune a participat o "armată" de 495 de inspectori, din cadrul celor opt direcții regionale de antifraudă fiscală. Interesant este faptul că selecția contribuabililor ce urmau să fie verificați a fost realizată pe baza sesizărilor primite la TelVerde și a analizei de risc făcută de compartimentele de specialitate.

În urma controalelor au fost aplicate 465 amenzi contravenționale în valoare totală de 1.894.750 lei. Fiecare agent economic verificat a primit în medie 1,3 amenzi, în valoare totală de 5.413 lei.

Cele mai multe amenzi au vizat abaterile de la legislația privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, disciplina financiară și pentru că nu s-a putut demonstra proveniența legală a mărfurilor. Inspectorii antifraudă fiscală au efectuat confiscări de numerar și bunuri, în valoare de 40.863 lei (din care 28.870 lei numerar). În plus, a fost suspendată activitatea unui număr de patru agenți economici, dintre care trei pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și unul pentru neutilizarea lor.

În cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului, inspectorii antifraudă din Sibiu au identificat un transport de aproximativ 24 metri cubi de lemn, fără documente de  proveniență, semn că tăierile ilegale de păduri continuă, în ciuda modificării legislației fondului forestier.

Numărul uriaș de sancțiuni aplicate în cadrul unei singure acțiuni demonstrează cât de amplu și de înrădăcinat este fenomenul evaziunii fiscale în România. Faptul că legislația s-a înăsprit și că, spre deosebire de foștii comisari ai Gărzii Financiare, inspectorii antifraudă fiscală sunt eficienți și incoruptibili, pare să nu-i sperie pe cei nărăviți în fraudarea banului public. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3981 secunde