A crescut disciplina fiscală în urma acțiunilor Antifraudei

361
A crescut disciplina fiscală în urma acțiunilor Antifraudei - acrescutdisciplina-1427317109.jpg

Articole de la același autor

Potrivit ANAF, majoritatea firmelor verificate de către inspectorii antifraudă, în perioada 15 - 23 martie 2015, respectă prevederile legale privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. 


Suspendările de activitate pentru o perioadă cuprinsă între una și trei luni și sigilarea punctelor de lucru reprezintă doar 22% din totalul sancțiunilor dispuse.


Pentru sancționarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenționale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei și suspendarea activității a 174 puncte de lucru. 


De asemenea, au fost identificate două societăți comerciale care continuau să livreze bunuri, respectiv să presteze servicii, după ce inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activității în punctele de lucru din Mall Vitan (București). Pentru sancționarea acestora, inspectorii DGAF au dispus amenzi de 25.000 lei și confiscarea sumei de 23.760 lei, provenită din vânzările realizate în perioada de suspendare. 


Acțiunile de control efectuate de DGAF se bazează inclusiv pe informațiile primite prin intermediul serviciului TelVerde (0800.800.085) și al petițiilor adresate ANAF ([email protected]). 


Direcția Generală Antifraudă Fiscală îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziționat, pentru că astfel beneficiază atât de siguranță în consum și echitate în tratament fiscal, cât și de posibilitatea participării la Loteria Bonurilor Fiscale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Februarie 2015
Stire din Economie : Inspector antifraudă acuzat de DNA
Pagina a fost generata in 0.3722 secunde