Președintele CNIPMMR, Florin Jianu:

"Plata defalcată a TVA va duce la blocarea economiei"

193
1

Articole recomandate

Introducerea obligației ca toate firmele din România să plătească TVA într-un cont separat va duce la blocarea întregii economii, întrucât ANAF nu are capacitatea tehnică să gestioneze implementarea acestei măsuri, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu.

"România ar fi prima și singura țară unde acest lucru s-ar face în mod obligatoriu pentru toți operatorii economici. În Italia se aplică în mod voluntar pentru firmele care au contracte cu statul. În Polonia se discută de trei ani și se gândesc să o introducă voluntar de la 1 ianuarie 2018. În Marea Britanie se discută tot de trei ani și se gândește introducerea măsurii doar pentru tranzacțiile online, zonă predispusă evaziunii fiscale. În opinia noastră, odată cu introducerea acestei măsuri, economia se va bloca, pentru că gândiți-vă că o cincime din banii pe care îi deține o firmă vor fi blocați într-un cont. Dacă ANAF nu performează în acest moment cu întreprinderile care nu sunt corecte, cum ne putem gândi că va performa cu peste 300.000 de întreprinzători, pentru că în ordonanța de urgență există obligativitatea ca ANAF să controleze decontul de TVA în termen de cinci zile", a subliniat oficialul CNIPMMR, citat de Agerpres.

El a susținut că este practic imposibilă aplicarea acestei măsuri în special la întreprinderile mici din mediul rural.

Comentează știrea

afaceristu
5 septembrie 2017
SPLIT TVA

Asa, si? ce facem? n-ar trebui sa iesim in strada sa dam la o parte toti acesti incompetenti care au promovat numai masuri care atesta faptul ca sunt total pe dinafara? Ce mai asteptam? sa intram intron blocaj ca ei sa puna mana pe bani?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5378 secunde