Noul Cod fiscal se va aplica de la 1 ianuarie 2016

107
Noul Cod fiscal se va aplica de la 1 ianuarie 2016 - noulcodfiscal-1424275049.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a analizat în primă lectură proiectele de modificare a legislației fiscale. "Reforma Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală reprezintă una dintre reformele fundamentale de care România are nevoie" - a declarat premierul Victor Ponta.

Potrivit ministrului finanțelor, Darius Vâlcov, la rescrierea codurilor au lucrat patronatele, sindicatele, Academia Română, Coaliției pentru Dezvoltarea României, ministerele, analiști, foști miniștri și prim-miniștri care au venit la toate. Au fost operate peste 600 de modificări și completări în Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, care vor trebui să asigure stabilitate și predictibilitate pentru o perioadă de cel puțin cinci ani.

După lectura din guvern, proiecte vor fi discutate, din nou, cu mediul de afaceri și cu reprezentanții contribuabililor și vor trebui să obțină avizele tuturor ministerelor. Apoi, vor fi trimise la Parlament. "Ideal este să adopte Parlamentul aceste noi coduri până la sfârșitul sesiunii și să intre în vigoarea la 1 ianuarie 2016, deci să fie șase luni în care oamenii să se învețe cu noile reguli fiscale" - a spus Ponta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5073 secunde