Noul regulament al UE privind calitatea produselor agricole și alimentare, în vigoare

718
Noul regulament al UE privind calitatea produselor agricole și alimentare, în vigoare - produsetraditionale1340048051-1357220286.jpg

Garantarea calității pentru consumatori și obținerea de prețuri corecte de către fermieri sunt principalele scopuri ale noului regulament al UE privind sistemele din domeniul calității produselor agricole și alimentare care intră joi în vigoare, transmite Agerpres.

Noul regulament furnizează consumatorilor informații despre caracteristicile produselor, protejează denumirile produselor de folosirea necorespunzătoare sau de imitare și încurajează diversificarea producției agricole.

"Fermierii, care sunt sub presiune din cauza dificultăților economice, a concentrării puterii de negociere a retailerilor și a competiției globale, au nevoie de instrumente pentru a comunica mai bine despre calitatea produselor lor consumatorilor", a explicat Dacian Cioloș.

Noul regulament simplifică mai multe sisteme din domeniul calității și creează un cadru mai solid pentru protejarea și promovarea calității produselor agricole.


Potrivit sursei citate, printre elementele cheie se află întărirea sistemului existent pentru protecția indicațiilor geografice și a denumirilor de origine pentru produsele agricole și alimentare, printre altele prin proceduri de înregistrare mai rapide. De asemenea, se are în vedere simplificarea și consolidarea schemei pentru specialitățile tradiționale garantate și crearea mențiunii de calitate facultativă de produs montan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5368 secunde