Noutăți fiscale pentru persoanele fizice autorizate

2883
Noutăți fiscale pentru persoanele fizice autorizate - codfiscal1315319712-1316686302.jpg
OG nr.30/2011 a adus o serie de modificări ale prevederilor Codului Fiscal cu privire la impozitarea persoanelor fizice autorizate. Astfel, persoanele fizice care doresc să renunțe la contabilitatea în partidă simplă în favoarea normei de venit, vor face mențiunea în formularul 220 "declarație privind venitul estimat" și nu printr-o cerere depusă la organul fiscal.
De asemenea, vor fi considerate venituri neimpozabile în cazul persoanelor fizice, și ajutoarele și indemnizațiile, precum și alte forme de sprijin provenite din fonduri externe nerambursabile. Totodată, se menționează că sunt neimpozabile și bunurile valorificate prin centrele de colectare în vederea dezmembrării, care fac obiectul Programelor naționale finanțate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice.
O altă noutate o reprezintă faptul că activitatea de taximetrie va putea fi impusă din nou la norma de venit începând cu anul 2012, față de actuala prevedere conform căreia era obligatorie impunerea activității de taximetrie în sistem real pe baza contabilității în partidă simplă.
În cazul persoanelor fizice a devenit obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de prestări servicii, pe care acestea le au încheiate cu persoane fizice sau juridice nerezidente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.18 secunde