NuclearElectrica selectează investitorii pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

284
NuclearElectrica selectează investitorii pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă - nuclearelectrica-1409148028.jpg

Articole recomandate

Compania de stat NuclearElectrica (SNN) a început ieri, 27 august, procedura competitivă de selectare a investitorilor în vederea construcției reactoarelor nucleare 3 și 4 la centrala nuclearelectrică din Cernavodă, proiect în valoare de 6,5 miliarde de euro.

"NuclearElectrica informează acționarii, investitorii și publicul că pe 27 august inițiază procedura competitivă de selectare de investitori pentru realizarea proiectului Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă în conformitate cu strategia de continuare a proiectului aprobată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor SNN din 22 august 2014", se arată într-un comunicat de presă.

Prima etapă a procedurii de selecție constă în calificarea investitorilor interesați pe baza documentației de calificare depuse. În urma îndeplinirii cerințelor de calificare, investitorii vor avea acces la informații detaliate cu privire la proiect.

Ulterior, investitorii vor fi invitați să depună scrisori de intenție, care vor fi evaluate, după care va fi selectat investitorul și va începe negocierea pentru înființarea unei companii de proiect, care va dezvolta investiția.

Proiectul construcției celor două reactoare a fost inițiat în 2007, iar lucrările erau planificate să înceapă în 2010. Din compania de proiect de atunci, Energonuclear, au făcut parte inițial Enel (Italia), ArcelorMittal România, NuclearElectrica, CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) și GDF SUEZ (grup franco-belgian).

Acordul de investiții pentru construcția reactoarelor nucleare 3 și 4 a fost semnat inițial în 2008. Nemulțumite de evoluția discuțiilor, CEZ, RWE, Iberdrola și GDF SUEZ au renunțat la sfârșitul anului 2010 la investiție, astfel că statul a ajuns să dețină 84,85% din compania de proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1406 secunde