Nuclearelectrica vrea acord cu statul român

107
Nuclearelectrica vrea acord cu statul român - nuclearelectricavreaacord-1614972592.jpg

Articole de la același autor

Nuclearelectrica ar putea investi în construcţia reactoarelor 3 şi 4 cu condiţia încheierii unui acord cu statul român prin care să se stabilească modul de finanţare şi mecanismele de sprijin pentru realizarea acestui proiect. Decizia se va lua în data de 5 aprilie, când va fi întrunită Adunarea Generală a Acţionarilor companiei. Documentul, intitulat „Strategie de continuare a proiectului unităţilor 3 şi 4”, prevede următoarele: „Ca o condiţie prealabilă pentru luarea Deciziei Preliminare de Investire şi trecerea în Etapa 2 a proiectului, se impune încheierea unui acord între statul român şi SNN, prin care să se stabilească responsabilităţile părţilor cu privire la asigurarea finanţării, adoptarea mecanismelor de sprijin şi asigurarea condiţiilor de infrastructură pentru finalizarea şi exploatarea proiectului”.

Compania a mai precizat că studiul de fezabilitate al proiectului este gata. „În luna decembrie 2020, în cadrul EN (EnergoNuclear – n.r.) a fost finalizată, de către Asocierea Deloitte şi Kinectrics, actualizarea „Studiului de Fezabilitate pentru finalizarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă”, concluzia fiind că Proiectul Unităţilor 3 şi 4 este sustenabil din punct de vedere financiar, cerinţele privind fluxurile de numerar fiind îndeplinite”, spun reprezentaţii Nuclearelectrica.
În ceea ce priveşte modalitatea de implementare a proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă, practicile internaţionale indică faptul că este necesară alocarea de resurse financiare semnificative (high risk capital) în faza pregătitoare/pre-proiect, în scopul definirii adecvate a unui proiect de centrală nuclearoelectrică, de o manieră care să permită luarea deciziei finale de investire. Pentru a reporni proiectul, se va merge pe o abordare etapizată, şi anume, proiectul va fi împărţit în trei etape distincte de dezvoltare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7137 secunde