Numărul caselor de marcat fiscale a crescut cu 24,32%

421
Numărul caselor de marcat fiscale a crescut cu 24,32% - numarulcaselordemarcat-1427826124.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a intensificării activității de informare a contribuabililor, cât și a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Antifraudă, numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32%, în primele 3 luni din 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă al ANAF.


Dacă în primele trei luni din 2014 au fost fiscalizate, la nivel național, 22.329 case de marcat, în aceeași perioadă a anului curent, s-a înregistrat o creștere cu 5.441 de unități, ajungându-se la un total de 27.740 unități.


Totodată, din datele preliminare, gradul de conformare voluntară a crescut cu circa 20%, veniturile colectate de ANAF situându-se mult deasupra programului de încasări. Datele finale le vom transmite imediat ce se finalizează centralizarea la nivel național.


Obiectivul principal al ANAF îl reprezintă creșterea veniturilor administrate la bugetul statului, atât prin creșterea gradului de conformare voluntară, cât și prin diminuarea economiei subterane, ca efect al combaterii marii și micii evaziuni. Îmbunătățirea colectării, prin lărgirea bazei de impozitare, este o condiție esențială pentru crearea spațiului bugetar necesar relaxării fiscalității, astfel încât diminuarea poverii fiscale să fie resimțită de toți agenții economici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4895 secunde