Senatorul Gigi Chiru:

"Cruciada ANAF pune piedici mediului de afaceri"

277
6

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Gigi Chiru consideră că mai multe prevederi ale Ordonanței de Urgență nr. 91 din 23 decembrie 2014 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost încălcate. Mai mult, parlamentarul spune că, în acest fel "cruciada" inspectorilor ANAF din ultima vreme nu face altceva decât să pună piedici mediului de afaceri și, mai mult decât atât, să încalce Constituția.


"Spre exemplu, prin art. 11 alin. 1 lit. d pct ii, se încalcă principiul unicității răspunderii, având în vedere paralelismul cu procedură penală, care este asimilată și procedurii contravenționale. Mai exact, principiul este consacrat în convențiile internaționale ratificate de România și inclus în prevederile art. 20 din Constituție. Acest principiu exclude sancționarea penală a unei persoane de două sau mai multe ori pentru aceeași faptă. "Consider că măsura suspendării activității pe o perioadă de la 1 la 3 luni nu poate fi considerată o măsură complementară, ci o a doua sancțiune după amendă, având în vedere efectele devastatoare asupra activității agentului economic, asupra salariaților, asupra conjuncturilor și colaborărilor comerciale, și nu în ultimul rând, asupra dărilor către stat. Acest aspect trebuie interpretat și coroborat pe deplin cu limitele de amendă, excesiv de mari, și care reprezintă deja o sancțiune aspră pentru agentul economic", a declarat senatorul Gigi Chiru.


Parlamentarul a mai subliniat că, prin art. 12 alin. 4, se încalcă principiul liberului acces la justiție, precum și îngrădirea dreptului de proprietate. "Menționarea faptului că plângerea contravențională nu suspendă executarea sancțiunilor contravenționale aduce atingere acestui principiu. Dacă se admite plângerea contravențională, cel vătămat poate primi despăgubiri pentru prejudiciul creat, atâta timp cât activitatea i-a fost suspendată nelegal? În acest caz, cine răspunde, cine plătește?", precizează parlamentarul constănțean.


Mai mult decât atât, deputatul susține că, prin sigilarea spațiului și interzicerea accesului în aria acestuia, se încalcă și art. 44 din Constituția României, care reglementează protejarea dreptului de proprietate privată.


"Măsura suspendării ar trebui să vizeze doar activitatea comercială, fără să atingă proprietatea privată și aici mă refer la clădire, bunuri mobile și alte obiecte care se regăsesc în spațiul sigilat. Sunt întru totul de acord cu lupta antifraudă, însă nu pot să fiu de acord cu încălcarea legii sau a Constituției, cu<> pe care statul, prin instituțiile coordonate de Guvernul Ponta, o organizează împotriva întreprinzătorilor. Avem nevoie de afaceri private pentru a putea evolua ca stat, ca oraș. Guvernul ar trebui să ia în calcul faptul că rezultatul acestei lupte nedrepte va fi scăderea sumelor vărsate către bugetul de stat de firmele a căror activitate este suspendată în acest mod dictatorial. Ca parlamentar, voi face toate demersurile pentru a stopa aceste măsuri excesive la care sunt supuși agenții economici", a declarat senatorul Gigi Chiru.


Comentează știrea

z
1 aprilie 2015
v

Voi vreti sa furati tot si sa nu platiti nimic.

xxl
1 aprilie 2015
controale

sunt de acord! Sa-i inchida pe toti!

VP
1 aprilie 2015
nici chiar asa

daca ii inchide pe toti cine va mai plati taxe si impozite?sa inchida marii evazionisti nu cei mici

Răspuns la: controale
Adăugat de : xxl, 1 aprilie 2015
sunt de acord! Sa-i inchida pe toti!
VP
1 aprilie 2015
nici chiar asa

daca ii inchide pe toti cine va mai plati taxe si impozite?sa inchida marii evazionisti nu cei mici

Răspuns la: controale
Adăugat de : xxl, 1 aprilie 2015
sunt de acord! Sa-i inchida pe toti!
anonim
2 aprilie 2015
BRAVO

In sfarsit un om citit !!!

Papu
6 aprilie 2015
ANAF

Măi Chirule la mintea ta de hoț sigur că ANAF pune ""piedici", dar nu mediului de afaceri cinstit. Pune piedici hoților . Tu chiar te crezi Albă ca Zăpada ?! Pe noi nu ne întrebi ?. Nu știu cum se face că aproape toți makedonii au dat din coate să intre în politică . De ce oare ?. Ca să fure și să se îmbogățească peste noapte.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde