O lege pentru "energia verde"

433
Doctorul în matematică Varujan Pambuccian - reprezentantul armenilor în Parlamentul României - poate fi considerat vârful de lance al tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (IT&C) în Legislativ. Din 1996 și până în prezent, el a inițiat 54 de proiecte de acte normative, unele devenite lege, care au susținut dezvoltarea acestui domeniu economic de vârf.
Ieri, la întâlnirea cu presa constănțeană, Pambuccian a declarat că, în decurs de 8 ani, sectorul IT&C a evoluat de la o pondere de 2% la 10% din PIB. La aceasta a contribuit decisiv măsura neimpozitării veniturilor celor care lucrează în domeniul programării.
Datorită ei, România devenit un paradis fiscal pentru informaticieni. Țara noastră beneficiază de un import masiv de programatori din Republica Moldova, Pakistan, India, China și, în ultimul timp, SUA.
Pambuccian și-a propus să susțină, în viitor, domeniul energiei verzi și al utilizării resurselor regenerabile. El dorește să promoveze o lege care să încurajeze investițiile în domeniul producției energiei electrice cu ajutorul instalațiilor eoliene și solare.
Problema principală – a afirmat Pambuccian – este să se găsească modalitățile prin care aceste investiții să fie susținute pentru a deveni rentabile. În faza inițială a investițiilor, costurile de producție sunt de 2 euro pe watt, în cazul energiei eoliene, și de 5 euro pe watt, la cea solară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.702 secunde