O nava italiană, cu cinci români la bord, a rămas fără propulsie pe furtună

471
O nava italiană, cu cinci români la bord, a rămas fără propulsie pe furtună - 29732d1b73d1b59e043afc7773810cc7.jpg
Portcontainerul "Jolly Amaranto", sub pavilion italian, care tranzita Marea Mediterană, cu o încărcătură de mărfuri periculoase la bord, a trimis ieri un apel de primejdie către autoritățile egiptene. Din cauza mării agitate, motorul se blocase și nava a intrat în derivă. Câteva containere au fost luate de valuri.
Accidentul a avut loc la ora locală 11,40, la aproximativ 50 de mile nord de coasta Egiptului. Nava are 145 metri lungime, 32 metri lățime și 10.000 tdw. A fost construită în 1977 și aparține armatorului genovez Ignazio Messina. Ea urma să ajungă în portul Alexandria, din Egipt.
După cedarea motorului, care nu a mai putut fi repornit cu toate eforturile echipajului, a fost lansat SOS-ul. Garda de Coastă egipteană, care a contactat nava în derivă, a declarat că echipajul (16 italieni și 5 români) este speriat, dar sănătos și nu există niciun pericol ca nava să se scufunde.
La bordul ei se află materiale "potențial" periculoase pentru mediu: alcool, vopsele speciale, lichide inflamabile și alte substanțe chimice.
După câteva ore, marea s-a mai calmat, ajungând la gradul 3. Remorcherul "Smit", de la "Simoon", a părăsit Insula Creta și s-a îndreaptat spre nava portcontainer pentru a o lua la remorcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6307 secunde