O parte dintre crescătorii constănțeni de oi și capre pot cere, de astăzi, bani

77

Articole de la același autor

Perioada de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului specific pentru femelele ovine/caprine din zonele defavorizate este 14 octombrie-15 noiembrie, se arată în actul normativ ce reglementează sectorul de creștere a ovinelor și caprinelor de lapte și carne, aprobat în ședința de Guvern de săptămâna trecută. 

Potrivit acestuia, se poate solicita ajutor specific pentru femelele din speciile ovine/caprine care au vârsta de minimum un an la data de 31 august a anului de solicitare.

Iată și condițiile de eligibilitate pentru solicitanți: efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat și înregistrat în Registrul național al exploatațiilor - RNE la data depunerii cererii; să dețină registrul individual al exploatației completat și actualizat; femelele de ovine/caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menținute pe o perioadă de 100 zile de la termenul limită de depunere a cererilor.

Potrivit Ministerului Agriculturii, se acordă ajutor specific pentru un efectiv de 50-300 capete de femele ovine/caprine.

Valoarea totală a ajutorului financiar specific este de 6.711.315 euro. Cuantumul ajutorului specific se calculează de către APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului alocat anual la efectivul de capete eligibile, fără a depăși 6,5 euro.

Plățile pentru ajutorul specific se efectuează până la data de 30 iunie a anului următor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6748 secunde