Oamenii de afaceri din Qatar vor să investească în sectorul agroalimentat din România

144
Oamenii de afaceri din Qatar vor să investească în sectorul agroalimentat din România - oamenideafaceriqatar-1505646492.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a întâlnit cu Ambasadorul Statului Qatar, Abdulla Nasser A. Alhemaidi și cu o delegație de oameni de afaceri din această țară, interesați să dezvolte relațiile de colaborare româno-qatareze în sfera domeniului agriculturii și dezvoltării rurale. În acest sens, oaspeții din Qatar și-au manifestat dorința de a deschide o societate comercială în București, fiind interesați de oportunități de investiții în domeniul agroalimentar.


Ministrul Petre Daea a dat asigurări delegației din Qatar că există o bună oportunitate de a investi în sectorul agroalimentar, întrucât România are produse excedentare care trebuie să iasă la export, dar înainte de aceasta, trebuie prelucrate. "Aveți posibilități de a investi în domeniul prelucrării legumelor, în România se produc cantități mari de legume de o calitate inegalabilă. Puteți găsi parteneri în țara noastră pentru a stabili relații comerciale de lungă durată", a afirmat ministrul în cadrul întâlnirii.


De asemenea, o altă variantă pentru a realiza investiții în România o reprezintă sectorul ovin, putând fi valorificate carnea, lâna, brânza sau pieile. În acest context, ministrul a prezentat inițiativa MADR de a sprijini crescătorii de ovine pentru comercializarea lânii, program ce se derulează începând cu anul acesta.


În cazul în care domeniile acestea prezintă interes pentru investitorii din Qatar, ministrul Petre Daea i-a asigurat pe oaspeții săi de toată deschiderea și sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, mulțumindu-le totodată de vizita făcută și dorindu-le mult succes în activitățile pe care le desfășoară în România.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Stire din Economie : O navă cu ciment a eșuat în Golful Thermaic
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Stire din Economie : O navă a eșuat pe Marea Neagră
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Stire din Economie : Incident naval în portul Koper, din Slovenia
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.0187 secunde