Ordonanţa eşalonării datoriilor a fost publicată în Monitorul Oficial

124
Ordonanţa eşalonării datoriilor a fost publicată  în Monitorul Oficial - reesalonaredatoriiro-1603817953.jpg

Articole de la același autor

Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind eşalonarea la plată a datoriilor câtre stat acumulate după declanşarea stării de urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ adoptat săptămâna trecută de Guvern se va institui o procedură simplificată de eşalonare la plată pentru cel mult 12 luni. Astfel, obligaţiile bugetare principale şi accesorii a căror scadenţă/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanşată starea de urgenţă şi până la data eliberării certificatului de atestare fiscal se va prelungi până la un an.

Executivul a decis ca până la 25 decembrie 2020 să nu fie percepute dobânzi şi penalităţi pentru obligaţiile fiscal neachitate la termen, a căror scadenţă s-a împlinit după declanşarea stării de urgenţă.

Pentru a beneficia de prevederile OUG, contribuabilul trebuie să depună o cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv. Debitorul poate anexa la cerere, graficul de eşalonare a ratelor. De asemenea, pentru a se încadra în eşalonarea datoriilor, contribuabilul nu trebuie să fi avut înainte de declararea stării de urgenţă, restanţe la plată, să nu fie în insolvenţă, să nu se afle în dizolvare, să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, etc. Nu se acordă eşalonare la plată pentru sume de până la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice şi respective 5.000 de lei pentru persoanele juridice. Obligaţiilor fiscale care fac obiectul eşalonării se suspendă executarea silită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4857 secunde