Păgubiții cu case fără fundație de la Valu vor să li se facă dreptate!

993
Casele fără fundație de la Valu lui Traian au făcut și încă mai fac victime după victime. Una dintre familiile care a luat "țeapa" vieții ei se numește Posedaru. Mirela și Ilie au crezut că fac o afacere bună contractând un credit de 130.000 de euro și cumpărând o casă într-o localitate aproape de oraș, dar în care pot găsi liniștea de care au nevoie. Data de 5 septembrie 2007, la care au contractat împru-mutul, a însemnat și condamnarea lor la o luptă fără sfârșit într-o Justiție în mrejele căreia te poți pierde mult prea ușor.

La scurt timp, pereții au început să crape, transformând locuința într-una în care ți-e teamă să intri, pentru că "îți dă senzația că ești într-un film de groază", după cum ne-a povestit familia Posedaru. Cei doi soți au comandat, pe banii lor, un studiu geotehnic. Așa au aflat că, de fapt, casa începe, încet-încet, să se prăbușească, dintr-un motiv temeinic: fundația nu există!

Inadvertențele care există cu duiumul în documentele privind construirea clădirii se pare că nu impresionează pe nimeni. Potrivit acestora, imobilul a fost ridicat de familia Răceală în baza autorizației de construire nr. 215 din 23 iulie 2007, iar procesul verbal de recepție finală (nr. 53296) a fost întocmit la doar o săptămână, adică la 1 august 2007(!?) Din câte știm cu toții, autorizația de construire trebuie emisă înainte de începerea construcției clădirii. Ei bine, potrivit documentației, imobilul a fost ridicat în doar... o săptămână! Dar "povești" de acest gen se tot scriu la Valu lui Traian, fără ca nimeni, până acum, să ia vreo măsură.

Un alt caz este cel al familiei Ion și Mihaela - Mariana Nenciu, care, în martie 2010, a bătut palma pentru o casă de 53.000 de euro la Valu lui Traian. Pentru că, în mod identic ca în primul caz, au descoperit crăpături la casă, acest lucru i-a determinat să solicite un studiu geotehnic, descoperind astfel că fundația casei lor nu are mai mult de… 80 de centimetri.

Cele două familii și-au unit forțele și cer pedepsirea arhitectului șef din Valu lui Traian, Emin Gemur, pentru neglijență în serviciu. În prezent, dosarul penal se află în cercetare la Secția 1 Rurală de Poliția. Familia Nenciu a deschis un proces civil și împotriva celor doi vânzători, cât și un dosar penal îndreptat tot împotriva lor, pentru înșelăciune. De reținut că, în cazul ambelor familii, și reprezentanții băncilor la care au solicitat împrumut au o parte din vină. Aceștia trebuiau să verifice cu simț de răspundere docu-mentele privind rezistența clădirii pentru care acordă banii, lucru ce nu s-a întâmplat nici într-un caz, nici în celălalt. (C.M.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Eveniment : Flăcări în pădurea de la Valu!
Pagina a fost generata in 0.8186 secunde