Până trece criza euro, nemții își țin respirația

212
Până trece criza euro, nemții își țin respirația - merkel-1352041676.jpg
Cea mai lungă depășire pe care trebuie să o execute "vehiculul" economiei este depășirea crizei din zona euro. Cancelarul german Angela Merkel crede că este nevoie de cinci ani sau mai mult pentru reușita acestei manevre.

Merkel și-a îndemnat colegii din partidul său, Uniunea Creștin - Democrată, să-și țină respirația în timpul depășirii, adică timp de cinci ani.

Doamnă cancelar, probabil că pentru germani este simplu un astfel de exercițiu de respirație. Au plămâni puternici și antrenament. Dar ce se va întâmpla cu grecii, italienii, spaniolii și portughezii? Ăștia au, deja, simptome de asfixiere!

Cu noi, românii, e altă poveste. Suntem anaerobi. Ne-am obișnuit să trăim fără să respirăm, pentru că istoria noastră a fost o perpetuă criză. Am luat o gură de aer la Unirea Mică, alta la Marea Unire și am făcut o rezervă bună de oxigen între cele două războaie mondiale. Apoi, ne-am ținut respirația timp de 45 de ani, cât a durat comunismul. La Revoluție, ne-a pus dracul să luăm o gură de aer proaspăt și ne-a cauzat. Oxigenul nu ne mai priește. Nu vedeți câți români au ajuns să se teamă să mai și respire? 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3781 secunde