Parada ambarcațiunilor și mașinilor de lux, la Tomis Yacht

617

Articole de la același autor

La debut de sezon estival, portul Tomis începe să prindă viață. Restaurantele de pe cheuri încep să se umple de localnici și turiști, căci peștele proaspăt, fructele de mare și berea rece îi atrag, ca un magnet, pe consumatori. 


În acvatoriu, o întreagă flotilă de yacht-uri și șalupe legate la pontoane așteaptă, nerăbdătoare și dornice de aventură, să iasă în larg. Iar pe cheu, câțiva pescari își pregătesc sculele, bărcile și pornesc în căutarea guvizilor, stavrizilor și lufarilor. 


Dar principala atracție o reprezintă, fără îndoială, Salonul Nautic și Auto - Tomis Yacht, care oferă vizitatorilor un spectacol cu adevărat minunat.


Suntem prezenți, stimați cititori, la cea de-a XXI-a ediție a acestei manifestări expoziționale organizată de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Ceremonia de deschidere este oficiată de Dănuț Jugănaru - directorul general al CCINA și de primarul Decebal Făgădău.


"Ne-am străduit să menținem tradiția acestei manifestări expoziționale de la malul mării, dedicată iubitorilor sporturilor nautice. Nu este atât de mare pe cât ne-am dorit, dar dacă vom continua să o organizăm an de an, vom constata, la un moment dat, că portul turistic Tomis va fi neîncăpător și va fi necesar să se construiască alte marine", a declarat Dănuț Jugănaru, la ceremonia de inaugurare a târgului.


El a dezvăluit faptul că unul dintre expozanții tradiționali – un producător de ambarcațiuni din Constanța – nu a putut veni la această ediție a târgului din cauză că are prea multe comenzi și prea puțini lucrători. "Mă bucur că are mult de lucru, dar mă întristez că nu e prezent la acest salon", a spus Jugănaru. 


Primarul Constanței a felicitat CCINA pentru perseverența de a păstra tradiția Salonului Nautic și Auto - Tomis Yacht, acesta contribuind la menținerea identității orașului. Edilul consideră că interesul pentru ambarcațiuni va crește odată cu extinderea infrastructurii din zona litoralului românesc, dinspre Sud spre Nord. 


În cadrul Salonului am remarcat următoarele ambarcațiuni dotate cu motoare "Mercury":
■ "Quick Silver SSS Pilothouse" - preț 24.975 euro (fără TVA);
■ "Bayliner VR 4" - preț 23.675 euro (fără TVA);
■ "Smart Liner 19" - preț 17.850 euro (fără TVA);
■ "Bayliner CC6" – preț 19.875 euro (fără TVA).


Printre noutăți se numără barca - ponton (modelele "Caretta" și "Shark"), căreia i se poate atașa orice tip de motor și care e destinată excursiilor, pescuitului și agrementului nautic. 


În cadrul salonului sunt expuse, de asemenea, diferite tipuri de motoare "Mercury" pentru ambarcațiuni, la prețuri cuprinse între 575 euro și 10.850 de euro (fără TVA), precum și remorci pentru transportul ambarcațiunilor, cu prețuri între 4.500 de lei și 25.000 de lei.


Sectorul auto al Salonului este bogat asortat cu mărci celebre de autoturisme. Iată câteva dintre ele:
■ noul "T – Roc" - preț 17.833 euro (fără TVA);
■ "Amarok CL 3.0" - preț 36.735 euro (fără TVA). În cadrul expoziției se vinde cu un discount de 5.213 euro;
■ "VW Tiguan 2.0 TDI" - preț 29.995 euro (fără TVA).
■ "Opel Crossland X" - preț 14.140 euro (fără TVA).
■ "Opel Mokka X" - preț 21.706 euro (fără TVA).
■ "Opel Grandland X" - preț 24.285 euro (fără TVA).
■ "Giulia" - preț 39.645 euro (fără TVA).
■ "Stelvio" - preț 50.596 euro (fără TVA).
■ jeep-ul "Grand Cherokee" - preț 58.597 euro (fără TVA).
■ noul jeep "Compass" - preț 36.204 euro (fără TVA).


Direcția Hidrografică Maritimă, aflată de 92 de ani în slujba siguranței maritime, este prezentă cu un stand în care expune, "Cartea pilot a Mării Negre", "Catalogul de produse cartografice" și alte lucrări de specialitate. 


Târgul este deschis în perioada 21 - 24 iunie 2018 și poate fi vizitat în intervalul orar 11.00 - 20.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5219 secunde