Parlamentarii europeni acuză China de "practici comerciale necinstite"

428
Potrivit analizei parlamentarilor europeni, deficitul comercial al SUA în relația cu China a fost una din cauzele crizei financiare globale. La rândul ei, Uniunea Europeană înregistrează deficit comercial cu aceeași țară.
Deputații europeni din comisia pentru comerț internațional au organizat o audiere publică pentru evaluarea situației înaintea întocmirii unui raport despre cum se pot evita aceste dezechilibre comerciale la nivel global.
"În timp ce piețele țărilor dezvoltate sunt în pragul recesiunii, China a devenit o piață în creștere pentru mulți exportatori europeni. În 2010, aceștia au exportat în China bunuri și servicii în valoare de 113,1 miliarde de euro. Situația este însă dificilă datorită practicilor comerciale necinstite, tulburărilor politice și monedei chineze care este slabă artificial. Graficul nostru arată că deficitul comercial al UE cu China a fost în 2010 de 168,6 miliarde de euro", se arată într-un comunicat al Parlamentului Europei.
Europa exportă în principal mașini și echipament de transport (peste 60% din exporturile UE în 2010), substanțe chimice și materie primă. Importurile din China constau în principal în bunuri de consum, precum aparate de telecomunicații și haine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.098 secunde