Parlamentul European vrea o piață a asigurărilor mai sigură

110
Parlamentul European vrea o piață a asigurărilor mai sigură - parlamentuleuropasigurari-1393430819.jpg

Articole de la același autor

Datorită amendamentelor votate miercuri la o revizuire a regulilor UE privind informațiile și consilierea oferite de brokerii de asigurări, cumpărarea de polițe de asigurări ar trebui să fie mai ușoară și mai sigură, au anunțat reprezentanții Parlamentului European. 


Brokerii de asigurări vor fi obligați să încheie la rândul lor contracte de asigurări care să permită acoperirea a cel puțin 1.250.000 euro pagube cauzate de neglijență profesională, se arată într-un amendament la Parlamentului European. Mai mult, toți distribuitorii de asigurări vor fi înregistrați la o autoritate competentă în statul lor membru, iar pentru a proteja clienții de incapacitatea financiară a distribuitorilor de asigurări de a plăti o poliță sau o cerere de plată, intermediarii (brokerii) vor fi obligați să creeze un fond de garanție sau să aibă o capacitate financiară permanentă reprezentând 4% din suma tuturor polițelor primite anual. 


"Înainte de a semna un contract, cumpărătorii vor primi informații standard privind tipul de asigurare, obligațiile contractuale, riscurile asigurate și cele excluse, modalitățile de plată și polițele, toate într-un limbaj clar și ușor de înțeles. Cumpărătorii trebuie să fie de asemenea informați despre costurile totale ale contractului, inclusiv taxele pentru consiliere și servicii. Brokerii de asigurări vor fi obligați să își prezinte identitatea și datele de contact către clienți, precum și orice fel de conflict de interese. Mai mult, statele membre ar putea cere brokerilor de asigurări să facă publice remunerația, taxele, comisioanele și beneficiile neremunerate", se arată în informarea Parlamentului. Acesta a votat amendamentele sale, dar nu și textul legislativ, lăsând deschisă posibilitatea negocierii unui acord în primă lectură cu Consiliul de Miniștri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde