Patronatul IMM-urilor susţine majorarea salariului minim cu 200 de lei

194
Patronatul IMM-urilor susţine majorarea salariului minim cu 200 de lei - patronatulimm-1631035607.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) susţine majorarea cu 200 de lei a salariului minim pe economie pentru 2022, fără impozitarea de stat a acestei sume, astfel încât toată suma să ajungă în buzunarul angajaţilor, a declarat, marţi, Florin Jianu, preşedintele organizaţiei.

Preşedintele CNIPMMR nu a precizat dacă organizaţia patronală susţine o anumită formulă de calcul a salariului minim pentru anul viitor. Liderul Consiliului Naţional al IMM-urilor a subliniat că în cazul în care majorarea salariului minim cu 200 de lei ar fi realizată cu grila actuală de impozitare pe muncă, angajaţii ar beneficia de o majorare netă de 100 de lei, în timp ce cealaltă sută de lei ar fi încasată de stat.

„Noi credem că dacă ne aşezăm la aceeaşi masă vom reuşi împreună să creştem, aşa încât salariul minim să devină competitiv, dar nu trebuie să uităm că suntem într-o perioadă extrem de dificilă, pandemia n-a fost o perioadă uşoară: vin toate scumpirile, şi peste populaţie, dar şi peste întreprinderile mici şi mijlocii. Cu toate acestea, întreprinzătorii sunt responsabili şi au zis că salariul minim pe economie trebuie mărit. Nu considerăm că salariul minim (incluzând creşterea de 200 de lei propusă, n.r.) este un salariu care acoperă nevoile, de altfel dacă ne uităm la coşul minim vedem că nu suntem acolo, dar aceste lucrurile trebuie făcute împreună, sustenabil şi competitiv”, a adăugat Florin Jianu în cadrul unei conferinţe de presă.

Patronatele, sindicatele şi reprezentanţii Guvernului urmează să se întâlnească în aceste zile în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru a discuta mecanismul de majorare a salariului minim pentru anul viitor şi propunerile de majorare a acestuia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5334 secunde