Pe constănțeni i-a prins dorul de ducă

641
Pe constănțeni i-a prins dorul de ducă - 22a0ce5214e0a2df6625cf9f7a0dce46.jpg
Nu toți constănțenii care au spus, în 2010, pas unui concediu peste hotare mai au de gând să facă același lucru și în 2011.
Reprezentanții agențiilor de turism locale spun că au vândut, în primele cinci luni din 2011, chiar și cu 35-40% mai multe vacanțe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Florin Gemănaru, directorul unei agenții de turism locale, spune chiar că vânzarea pachetelor turistice externe a revenit la nivelul lui 2007.
Totuși, constănțenii se gândesc de multe ori până să bage mâna în buzunar. Agenții de turism spun că deși numărul celor care au ales destinații exotice și hoteluri de cinci stele a crescut ușor, comparativ cu anul trecut, prețul rămâne cel în funcție de care se alege atât destinația, cât și numărul de zile petrecute peste hotare.
De departe, cele mai cerute destinații rămân cele de pe litoralul bulgăresc, din Grecia, dar și din Turcia, pentru cei mai pretențioși.
Nu puțini au fost constănțenii care nu au putut rezista pachetelor mai mult decât avantajoase pe care le pun la bătaie agențiile de turism. Printre cele mai ieftine vacanțe, se numără cele din Grecia. Constănțenii pot petrece opt zile (șapte nopți) în Halkidiki, Paralia sau Corfu, cu 120 - 150 euro, cu mic dejun inclus, la hoteluri de două și trei stele, transportul fiind asigurat cu autocarul. Aici, chiar dacă plaja rămâne principala atracție, constănțenii pot vizita și numeroase obiective turistice, spun agenții de turism.
Și la vecinii noștri bulgari găsim pachete pe buzunarele fiecăruia. O noapte de cazare în luna iulie - vârf de sezon - poate costa chiar și 206 euro/cameră cu vedere la mare, la un hotel de cinci stele, all inclusive, sau doar 22 de euro/cameră/zi, doar cu micul dejun inclus și cu câteva stele în minus.
Pe de altă parte, dacă sunteți dispuși să cheltuiți ceva mai mult, Antalya este locul perfect unde vă puteți răsfăța. Aici, la un hotel de cinci stele, all inclusive, șapte nopți de cazare pot ajunge și la 900 de euro. În această sumă este inclus transportul cu avionul, toate taxele aferente, bar și frigider în cameră, pline cu toate bunătățile, jacuzzi, acces la piscina interioară și exterioară a hotelului, la centrul spa, precum și multe alte posi-bilități de recreere, potrivit agențiilor de turism.
Dacă vrem ceva cu totul special, o altă agenție ne propune un sejur de opt zile în Jamaica, pe exotica insulă din Caraibe, cu un preț de la 1.370 euro. În acești bani este inclus biletul de avion București - Montego Bay - București, taxele de aeroport, transfer hotel - aeroport și broșuri în limba română cu informații despre destinație.

Croazierele prind avânt
Anul acesta, aproximativ 200 de constănțeni și-au cumpărat croaziere, spun agenții de turism locali, cu 20-25% mai mulți decât anul trecut. De altfel aceștia se așteaptă să explodeze de-a dreptul numărul de cereri, în următorii 2-3 ani de zile, printre motive regăsindu-se și prețurile tot mai accesibile.
Una dintre croazierele de opt zile (șapte nopți) propusă constănțenilor costă 535 de euro, traseul fiind Genova - Corsica - Palermo - Mallorca - Genova, cu bilet de avion inclus și transport asigurat până la navă.
Dacă vreți ceva și mai deosebit, puteți merge în Alaska, cu un vas de cinci stele. Pentru opt zile pe mare trebuie să dați, în acest caz, de la 519 euro. Îmbarcarea se face însă în Seattle, Washington, așa că trebuie să puneți la socoteală și transportul până acolo, dar și excursiile organizate în porturi, taxele portuare și cele guvernamentale, care nu sunt incluse în prețul croazierei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4637 secunde