Pe ro-ro-ul "Asian Glory" capturat de pirați se află 2.388 autovehicule de la Hyundai și KiaKiaLoading

497
Pe ro-ro-ul
Compania Zodiac Maritime Agencies Ltd., cu sediul în Londra, se află de câteva zile în contact cu pirații somalezi, care au capturat navele "St James Park" și "Asian Glory" pe 28 decembrie 2009 și, respectiv, 1 ianuarie 2010.
După cum se știe la bordul aces-tora se află, în total, 53 de navigatori de diferite naționalități, printre care și 4 români. Armatorul a comu-nicat că face eforturi pentru eliberarea cât mai rapidă și în deplină siguranță a echipajelor și a navelor.
În presa saudită au apărut noi informații despre ro-ro-ul "Asian Glory". Nava plecase din portul sud-coreean Ulsan, având 2.405 autovehicule la bord, printre care 2.388 de la Hyundai și compania ei soră, KiaKiaLoading. "Asian Glory" urma să ajungă în Arabia Saudită. Compania Hyundai, citată de Saudi Gazette, a afirmat că nu va înregistra nicio pierdere financiară, chiar dacă nava nu va fi recuperată. Toate riscurile comerciale legate de marfa transportată revin distribuitorului, care a achitat, deja, autovehiculele. Pe de altă parte, mașinile sunt asigurate. Operatorul navei este Eukor Car Carriers.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1226 secunde