Pentru a-și proteja industria navală Rusia interzice importul de cargouri și tancuri petroliere

170
Pentru a-și proteja industria navală Rusia interzice importul de cargouri și tancuri petroliere - rusiainterzice-1518354263.jpg

Articole de la același autor

Armatorii ruși nu vor mai avea voie să cumpere nave de import, ci doar din producția internă. Interdicția privind achiziționarea cargourilor și tancurilor străine este prevăzută de noile modificări ale Codului Comerțului Maritim. Ele au fost elaborate de Ministerul Industriei și Comerțului, conform instrucțiunilor prim-ministrului Dmitri Medvedev. 


Se apreciază că astfel se va accelera creșterea industriei și va spori volumul comenzilor pentru șantierele navale rusești. 


Până acum, armatorii ruși au preferat să cumpere cargouri și tancuri petroliere de la șantierele navale străine. Majoritatea comenzilor se îndreptau spre Coreea de Sud, China și Finlanda. În perioada 2012-2017, Rusia a importat 1.116 de nave, comparativ cu 659 nave construite în șantierele navale interne. Dintre navele importate, 239 sunt destinate navigației pe căile navigabile interioare, iar restul sunt nave maritime. După anul 2019, cargourile și tancurile petroliere importate vor continua să opereze în Rusia, însă nu vor mai fi permise alte importuri.


Decizia guvernului rus nu reprezintă o noutate. În anii ’80 ai secolului trecut, din dispoziția dictatorului Nicolae Ceaușescu, România a renunțat la toate importurile, inclusiv cele tehnologice. Cercetătorii, inginerii, tehnicienii și muncitorii români aveau obligația să reinventeze ceea ce exista deja în Occident. Din cauza acestei politici autarhice, România a fost condamnată la înapoiere tehnologică, aceasta devenind vizibilă abia după prăbușirea regimului comunist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde