Piața românească de capital și-a accelerat creșterea

156

Articole de la același autor

Indicele BET, care include cele mai tranzacționate 16 companii de pe Bursa de Valori București, a crescut cu aproape 20% în primele șase luni. Este al doilea cel mai mare ritm de creștere la nivelul indicilor principali ai piețelor de capital din Uniunea Europeană.


BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din BET, a depășit, pentru prima dată în istorie, pragul de 14.000 de puncte și a crescut cu aproape 30% de la începutul anului.


Adrian Tănase, CEO al BVB a oferit următoarea explicație: "Piața de capital locală a crescut puternic în prima jumătate a anului, în principal, din două motive. Dividendele și rezultatele companiilor românești au fost pe placul investitorilor, însă să ne aducem aminte că această creștere accelerată a apărut și ca urmare a unui efect de bază pentru că piața era foarte jos la finalul anului trecut. De altfel, România s-a conectat la trendul ascendent din piețele internaționale, unele dintre ele atingând noi maxime."
La rândul său Lucian Anghel, președintele BVB a declarat: "Investitorii de toate tipurile sunt atrași atât de creșterea prețului
acțiunilor, cât și de dividendele generoase oferite de companiile listate la BVB. Randamentul de aproape 30 de procente oferit în prima jumătate de an de indicele BET-TR, care include și dividendele, este o propunere atractivă pe care România o face către cei care dețin capital. Mai mult, indicele BET-TR a ajuns la maxime istorice și România își reconfirmă astfel în fața investitorilor potențialul de creștere." 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Mai 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4921 secunde