Ministerul Agriculturii susține că:

Piețele și hipermarket-urile sunt pline de roșii românești

271

Articole de la același autor

Potrivit Ministerului Agriculturii, pe piață este un exces de tomate, datorită producțiilor realizate de cei peste 12.000 de fermieri care s-au înscris în programul de sprijin pentru tomate. Dintre aceștia, peste 5.500 de fermieri au livrat minimum 2.000 de kilograme și au obținut ajutorul de stat. 


"Valorificarea în întregime a producției este o preocupare permanentă a ministrului Petre Daea, motiv pentru care în data de 13 iunie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a inițiat o întâlnire de lucru între producătorii de legume și reprezentanții retailerilor. 


Având în vedere că a început sezonul de valorificare a roșiilor și că în toate județele din România există cantități suficiente de tomate cultivate în spații protejate, au fost aduși la aceeași masă reprezentanții marilor rețele comerciale și producătorii autohtoni de legume. 


Pe parcursul întâlnirii, cei prezenți au făcut schimb de date de contact, în vederea stabilirii unor viitoare relații comerciale. Potrivit fermierilor, în perioada următoare vor începe să fie livrate către hypermarketuri roșiile românești din bazinele legumicole din județele Giurgiu, Olt, Dolj, etc. Ministrul i-a îndemnat pe marii retaileri să încurajeze accesul producătorilor români pe piață", se arată în comunicatul dat publicității.


"Este pentru prima dată în România când, după foarte mulți ani, piețele sunt pline de tomate românești, iar supermarketurile, de asemenea. Scăderea prețului la consumator este un obiectiv urmărit îndeaproape, fiind susținut printr-o producție importantă. 


Susținerea prin subvenții a vizat acordarea de sprijin atât pentru fermieri, cât și pentru aprovizionarea cu tomate a piețelor la prețuri rezonabile pentru consumatori. Nu excludem existența unor nereguli atât în sistemul de aprovizionare, cât și în cel de comercializare al roșiilor, dar urmărim cu atenție întregul lanț de producție și valorificare a produselor legumicole", a declarat ministrul Petre Daea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4453 secunde