Pirații somalezi au capturat un tanc petrolier de 319.430 tdw

221
Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, atacatori înarmați au capturat o navă comercială japoneză și pe cei 23 de membri ai echipajului. Incidentul s-a petrecut pe coasta Somaliei, la 96 de mile de Golful Aden. Printre navigatorii de la bord se aflau cinci sud-coreeni și optsprezece filipinezi.
În aceeași zi, o navă de război rusească a reușit să zădărnicească atacul piraților asupra unei nave a Arabiei Saudite. Vasul comercial făcea parte dintr-un convoi căruia rușii îi asigurau protecția. În ciuda prezenței navei de război, bandiți înarmați cu arme de foc au dat atacul de la bordul unor șalupe de mare viteză. O echipă antitero de pe nava rusească a sărit în ajutorul vasului saudit și bandiții au fost puși pe fugă.
Ieri, un purtător de cuvânt al US Navy a declarat că pirații somalezi au capturat tancul petrolier de 319.430 tdw Sirius Star, construit în 2008, care poartă pavilionul Arabiei Saudite. Atacul a avut loc la 450 mile sud-est de portul kenian Mombasa. La bordul navei se afla un echipaj de 25 de navigatori croați, filipinezi, polonezi și saudiți. Sirius Star este cea mai mare navă capturată de pirații somalezi de-a lungul timpului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8897 secunde