Plata obligațiilor fiscale restante poate fi amânată cu 6 luni

190
Ca răspuns la solicitările agenților economici către stat, guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru amânarea la plată a obligațiilor fiscale neachitate la termen, ca urmare a efectelor crizei economico-financiare. Actul normativ vine în sprijinul firmelor care, la data de 30 septembrie 2008, nu aveau datorii la bugetul de stat și a căror situație financiară s-a deteriorat din cauza crizei economice, iar astăzi sunt în prag de execuție silită, de faliment din cauza datoriilor.
Sprijinul statului constă în amânarea la plată a obligațiilor fiscale, pe o perioadă de șase luni, cu condiția ca ele să-și achite datoriile, lunare scadente.
Agenții economici trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: nu înregistrează obligații fiscale restante la data de 30 septembrie 2008; au depus toate declarațiile fiscale; nu au fapte înscrise în cazierul fiscal; nu se află în procedura insolvenței.
Cei ce îndeplinesc aceste condiții pot depune cererea la organul fiscal teritorial din raza căruia aparțin, aceasta urmând a fi soluționată în termen de 15 zile.
Amânările la plată își pierd valabilitatea în cazul în care contribuabilii nu își achită, conform legii, obligațiile fiscale curente.
Contribuabilii au dreptul să ceară o singură dată într-un an calendaristic amânarea la plată. Această măsură este valabilă până pe data de 20 decembrie 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6807 secunde