Salariaților din terminalul de containere li se cere să-și ia 5 zile de concediu fără plată

648
Salariaților din terminalul de containere li se cere să-și ia 5 zile de concediu fără plată - 47a752e75a196b3b4edd825252ccf97f.jpg
Salariații din cadrul companiei "Constanța South Container Terminal" sunt nemulțumiți. Conducerea societății le pretinde să facă sacrificii tot mai mari pe altarul crizei economice.
"Într-adevăr – recunoaște Nicolae Diacu, președintele Sindicatului Terminal Sud – societatea a fost afectată de recesiunea economică. În primele cinci luni ale anului, traficul de mărfuri a scăzut cu 62% în terminalul de contai-nere. De la o medie lunară de 100.000 - 120.000 TEU, s-a ajuns la 45.000 TEU."
Sindicatul și salariații au demonstrat că înțeleg situația grea a companiei, că dau dovadă de responsabilitate și au acceptat măsurile de criză propuse de conducere. Angajații au intrat în concedii de odihnă, apoi, au luat câte o zi de concediu fără plată în luna februarie și alte două zile, în martie, iar în cele din urmă au fost trimiși pentru o perioadă de timp în șomaj tehnic.
Acum, când conducerea le-a propus cinci zile de concediu fără plată, tensiunea socială a crescut la cota de explozie. Salariații constată că doar lor li se cere să ducă povara crizei. De trei luni de zile, sindicatul lor a făcut propuneri pentru reducerea cheltuielilor companiei și în tot acest răstimp nu a primit niciun răspuns. Printre propuneri se numără renunțarea la serviciile subcontractorilor. Este firesc, spun ei, ca în momente de criză, când nu ai suficient de lucru pentru propriul personal, să nu mai folosești munca subcontractorilor. De ce conducerea companiei preferă să-și trimită proprii oameni în șomaj tehnic și în concediu fără plată? Ce interese se ascund în spatele acestei afaceri? Răspunsurile la aceste întrebări ar dori să le cunoască și ei, cei cărora li se cere să se sacrifice.
Pe data de 30 iunie, a avut loc ședința extraordinară a Sindicatului Terminal Sud. Adunarea a decis să amâne analiza solicitării privind cele cinci zile de concediu fără plată până când conducerea societății va prezenta cum a pus în practică propunerile sindicatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7021 secunde