Concurs Plățile către fermieri în 2009 însumează 1,3 miliarde lei

191

Articole de la același autor

În ședința de guvern din 25 noiembrie 2009, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind cuantumul sprijinului financiar, acordat producătorilor agricoli pe 2009, precum și suma totală alocată fiecărui tip de activitate, a anunțat Ministerul Agriculturii.
Astfel, pentru sectorul zootehnic, vor fi alocați 937,8 milioane lei (suplimentarea este de 337,8 milioane lei) pentru îmbunătățirea parametrilor de calitate a laptelui de vacă destinat procesării, calității cărnii de porc și vită, creșterea greutății la sacrificare a păsărilor, precum și creșterea cantitativă și calitativă a producției de miere destinată procesării și livrării la consumator.
Pentru sectorul vegetal, valoarea sprijinului financiar pe 2009, acordat fermierilor, este de 124,8 milioane lei (suplimentarea este de 25,8 milioane lei). Astfel vor fi sprijinite sectoarele legumelor și fructelor proaspete, plantațiilor pomicole și viticole, precum și legumelor produse în serele încălzite.
În plus, valoarea sprijinului financiar acordat producătorilor din sectorul îmbunătățirilor funciare este de 140 milioane lei, suplimentarea fiind de 40 milioane lei. Ajutorul vizează creșterea gradului general de utilizare a amenajărilor de irigații și a randamentului de exploatare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7496 secunde