Plățile UE pentru România au fost deblocate

138

Articole de la același autor

Comisia Europeană a decis, pe data de 15 septembrie 2015, să reia plățile către România în cadrul POS Mediu și POS Creșterea Competitivității Economice, în urma remedierii deficiențelor din sistemele de management și control.

"Deblocarea acestor plăți ne confirmă că eforturile depuse de autoritățile române, pe parcursul a patru luni, au avut rezultatele așteptate. Comisia Europeană a considerat că măsurile luate de noi au dus la funcționarea corectă a sistemelor manageriale și de control și, în consecință, se pot relua transferurile de la bugetul comunitar către bugetul României. Ca rezultat, estimăm că într-o primă etapă vor fi rambursate către România aproximativ 120 milioane euro, aferente declarațiilor de cheltuieli deja transmise. Pentru pasul următor pregătim pentru a fi certificate și transmise către CE declarații de cheltuieli în valoare totală estimată de aproximativ 221 milioane euro, ceea ce înseamnă că în curând vom deconta și alte sume aferente axelor deblocate acum", a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

În luna aprilie 2015, în urma unor audituri ale CE, au fost decise întreruperi temporare ale rambursărilor de la Bruxelles către România pentru axe ale Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), Programului Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu), Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Beneficiarii fondurilor nu au fost afectați, plățile către cei care derulează proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat.

La începutul lunii septembrie, CE a decis și deblocarea plăților pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, România urmând să primească, până la sfârșitul acestei luni, 480 de milioane de euro pentru cheltuielile efectuate în proiectele europene finanțate din POSDRU.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde