Poate fi concepută casa viitorului fără ziduri din BCA?

583
1

Articole de la același autor

Înființată în urmă cu 41 de ani, compania CELCO SA din Constanța se numără printre producătorii de materiale de construcții cei mai dinamici și inovativi de pe piața românească. Aceste calități au ieșit și mai mult în evidență după declanșarea marii crize economice în 2009, care a afectat dramatic sectorul construcțiilor și industria materialelor de construcții. 


În ultimii ani, CELCO a deschis noi capacități de producție și a lansat pe piață: primul sistem de zidărie din BCA; metoda de ambalare a varului în saci vidați - premieră mondială; CELCO Structoterm - prima marcă românească de BCA destinată structurilor portante; CELCO Superblock - destinat zidurilor exterioare și interioare mulți și monostrat cu rezistență ridicată și protecție sporită împotriva penetrării apei; CELCO Megaterm - destinat izolării ecologice a podelelor și stâlpilor de rezistență; CELCO Standard - destinat zidurilor interioare și exterioare, pentru construcții în cadre; buiandrugii ter-moizolanți CELCO; numeroși adezivi; varul pentru BCA. 


Despre aceste produse și calitățile lor deosebite s-a vorbit ieri, pe larg, în cadrul conferinței "CELCO FORUM CONSTRUCT 2014 - Dezvoltarea durabilă a fondului locativ", organizată în parteneriat cu Lafarge România. La întâlnire au participat arhitecți, ingineri structuriști, constructori, distribuitori, cadre didactice și studenți ai Facultății de Construcții din Constanța. Comunicările prezentate de Ion Secă-reanu - directorul general la CELCO și Adreea Rotund Maier - specialist marke-ting au răspuns la întrebarea pe care și-o pun, deopotrivă, arhitecții, constructorii și beneficiarii: cât de rezistente, de eficiente energetic, de sănătoase, durabile și prie-tenoase față de mediu sunt casele construite cu BCA, adezivi și var marca CELCO? 


Participanții au aflat că BCA fabricat de compania constănțeană se remarcă prin următoarele caracteristici: are rezistența la compresiune între 1,5 și 5 N/mmp; este un material ușor, cu densitate specifică între 350 și 550 kg/mc; are o rezistență sporită la transferul termic; este foarte puțin penetrat de apă, ceea ce îl recomandă pentru construcțiile din zonele de inundații; lucrările de zidărie din BCA necesită o manoperă redusă. 


CELCO ține pasul cu cercetarea științifică de la nivel european. 


În Germania - a relatat Ion Secăreanu -, se caută soluții pentru un BCA foarte ușor și termoizolant, care să înlocuiască polistirenul folosit la anveloparea clădirilor. "Nu promitem că din 2015, dar va produce și CELCO un astfel de material" - a declarat directorul ge-neral.  Despre barierele legislative și birocratice cu care se confruntă industria materialelor de construcții, despre reglementările care denaturează competiția pe piață, umflă costurile de producție și frânează dezvol-tarea, s-a vorbit pe larg în cadrul conferinței. 


În loc să se ocupe de producție, vânzare, promovare și inovare, companiile din această industrie și organizațiile lor profesionale sunt nevoite să lupte pentru înlăturarea barierelor legislative, a relatat Ion Secăreanu. Interesanta conferință organizată de CELCO i-a ajutat pe specialiștii participanți să găsească răspunsul la întrebarea: "Poate fi concepută casa viitorului fără ziduri din BCA?"


În 2014, vânzările de BCA au crescut cu circa 20%, comparativ cu anul precedent, grație eforturilor Asociației Producătorilor de BCA, dar mai ales ale companiei CELCO, de a promova acest material de construcții.


Comentează știrea

Sictir machedonia!
24 septembrie 2014
mizeriile marca CELCO

stergeti comentariile postate? in comparatie cu TELEGRAF care e sluga pesedista mazaristica va credeam ziar cat de cat echidistant...se pare ca ma insel!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Stire din Economie : Dramă în construcții
Pagina a fost generata in 0.4129 secunde