Galerie foto. Construcție cu scandal pe strada Mihăileanu. Bloc… între blocuri!

6247
37

Articole de la același autor

70 de familii de pe străzile Ștefan Mihăileanu și Remus din Constanța se plâng că ar putea rămâne fără lumină naturală și soare

în apartamente după ce au aflat că se va construi o clădire cu cinci etaje chiar între blocurile lor.

Terenul pe care ar urma să se ridice construcția este proprietate privată și a fost lăsat în paragină mai mulți ani. Actualul proprietar a realizat un proiect de construcție a unui imobil etajat și a cerut modificarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Luminișului, aleea Remus, strada Castanilor, aleea Romulus.

Așa au aflat de intențiile sale locatarii blocurilor din imediata vecinătate a viitoarei clădiri, care consideră că noua construcție le va afecta traiul și sănătatea.

"Terenul pe care se propune investiția a fost înainte de 1990 proprietatea statului, ulterior domeniu privat al Primăriei Constanța, în ultimii ani devenind proprietate privată, nu cunoaștem prin ce împrejurări. Terenul este spațiu verde cu arbori și arbuști, cândva amenajat și este situat între cele două blocuri cu apartamente D+P+2, cu fațadele lungi orientate către acest spațiu, iar la mijlocul distanței între ele erau situate două platforme de colectare a deșeurilor menajere. În prezent, de când a devenit proprietate privată, terenul nu mai este îngrădit și nu mai este îngrijit, iar tomberoanele de gunoi și deșeuri reciclabile sunt depozitate pe trotuar, în vecinătatea Școlii generale nr. 11", se arată în sesizarea transmisă de locatari către Primăria Constanța, în termenul de dezbatere publică pentru modificarea PUZ-ului.

Un nou PUZ

Regulamentul de Urbanism aferent PUG (Planului Urbanistic General) pentru municipiul Constanța prevede, pentru această zonă, ZRL3 - locuințe individuale și colective mici, cu un regim de înălțime de maximum trei etaje, cu un procent de ocupare a terenului de maximum 30 la sută și se interzic funcțiuni comerciale și servicii care depășesc suprafața de 200 de metri pătrat, ce generează un trafic important de persoane și mărfuri.

Tocmai de aceea, noul proprietar are nevoie de un PUZ nou, prin care să i se permită să construiască un imobil de S+P+4-5 etaje pentru locuințe, comerț, servicii, birouri, la aproximativ 8 metri distanță de fațada blocului din strada Ștefan Mihăileanu nr. 65 și la aproximativ 8 metri de fațada blocului din aleea Remus nr. 4, după cum se arată pe panoul de informare, afișat la fața locului.

"Terenul pe care se studiază PUZ, conform Legendei, cuprinde atât insula cu blocurile noastre, între strada Luminișului, Castanilor, aleea Remus și strada Ștefan Mihăleanu, spațiu direct interesat de noua propunere, cât și insula dintre strada Ștefan Mihăileanu, Luminișului, Castanilor și aleea Romulus, pe care se află două blocuri de locuințe colective D+P+2 și P+4, cu spațiu verde între ele, cu adresa pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 68 și 68 bis. Bilanțul teritorial din PUZ, existent și propus, este calculat pe ambele insule, ceea ce denaturează coeficienții urbanistici POT și CUT, în care trebuie să se încadreze noua investiție", explică Laurențiu Smadea, unul din locatarii care consideră că vor fi afectați de noua construcție.

"Aici ar trebui să fie parc pentru copii și bătrâni!"

O parte din semnatarii petiției către Primăria Constanța au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, alături de reprezentanți ai investitorului, la dezbaterea publică privind noul PUZ. Oamenii au răbufnit și au spus că este abuz să li se ia tot spațiul verde și tot soarele.

"Locuiesc de 55 de ani la parter, la unul din cele două blocuri. Am avut aici parc, leagăne, nisip, bănci, apoi au făcut garaje, după care le-au ridicat. De patru ani de zile este în paragină și vor să facă ditamai blocul pe el. Aici ar trebui să fie parc pentru copii, pentru bătrâni!", a exclamat, cu lacrimi în ochi, Ofelia Calimente.

Beneficiarii investiției au explicat că au toate avizele necesare construcției, inclusiv studiul de însorire și că, în conformitate cu legile prezente, vor avea cel puțin o oră și jumătate de soare pe zi, chiar și iarna. La întrebarea locatarilor privind situația rețelei de utilități care se află pe proprietatea vizată, beneficiarul lucrărilor, după cum s-a recomandat, fără să-și precizeze numele, a explicat: "Toate țevile vor fi deviate pe cheltuiala mea și vor fi mutate pe domeniul public. Eu poate sunt dispus și la negocieri. Dacă nu există discuții amiabile, legea îmi dă și mie drepturi. Puteți să mă întârziați și zece ani, eu pot să vă dau în judecată și să cer despăgubiri pentru toate întârzierile de proiect. Eu sunt dispus să las chiar două corpuri de clădire, nu unul singur, astfel încât în centru să mai rămână spațiu liber, care să fie însorit și amenajat".

Locatarii nu au plecat de la dezbaterea publică prea convinși că au obținut vreo promisiune, dar au anunțat că așteaptă de la Primăria Constanța răspunsurile în scris la sesizările lor și că, în funcție de acestea, vor acționa în continuare. 

Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
europeanu
22 septembrie 2014
hotul orasului,mazare

Locatarii se agita degeaba cunoscut fiind ca nimic nu misca in oras fara spaguirea iubitului hot mazare...

zoro
22 septembrie 2014
mazare ati vrut

Mazare aveti. I-l votati ca orbetii, va gudurati la pomeni, sacose, cluburi pt pensionari si reduceri Ratc si caldura, ii admirati carele alegorice si extravagantele si cat stati cu ochii pe circ, prin spate sunteti vamduti. Asa va trebuie, sunt curios cati din locuitorii acelei zone sunt fani Mazare si de cat timp. S-a ciopartit si vandut pe bucati acest oras, suntem deja penibili cu acest primar... Si sa nu uit, parca facea mincinosu un nou CET !, unde e ???

Adevarul spus
22 septembrie 2014
Hotii si șpagă

Pai mai votatil pe Mazăre ca sa sluga orasul, o sa se construiască beton laga beton, tot orașul este vândut de el si gasca lui cu Gabriel Stan in frunte. O sa sluga sângele din noi prin intermediul saagetilor lor gen pripisi ionut directorul poliției locale si Văduva ionut care este șef si pe deasupra este cumnatul lui gabi Stan. Așa ca dați,le votul sa mai. Stea vreo 40 de ani pe un pui si un ulei

cetatean
22 septembrie 2014
asta ati ales

dragi pensionari daca il iubiti asa de mult pe Mazare si-l tot votati , el va tot arata respectul

ath
22 septembrie 2014
Lasitatea noastra......

Lasati-l in pace pe Mazare .Mazare este creatia noastra.Mazare este doar un proverb.Sunt sigur ca Mazare va intra in dictionarul de proverbe si zicatori asa cum a intrat Pazvante Chiorul,personaj istoric real."Balamuc ca pe vremea lui Mazare Surdul". Nici nu-i mai spun Mazare.Am dreptul sa-l numesc Proverb(cu P mare),asa cum el are dreptul sa afirme ca injuratura este o parabola.Spuneam ca o constructie are durata de viata de cateva zeci de ani.Mazare(Proverbul nostru) a nenorocit orasul pentru cel putin 100 de ani.Se construieste aiurea.Toti avem partea noastra de vina.Cand eu si altii ca mine au adresat "parabole" la adresa Proverbului,multi au zambit ironic si ne-au calificat drept postaci basisti,agramati,analfabeti,frustrati cu probleme grele din copilarie.Batrinica revoltata din imagie doar ce si-a luat ratia lunara de ajutoare acordata de Proverb.Presa locala ridica osanale Proverbului,de cate ori are ocazia.Proverbul are 4 mandate si a avut 4 programe electorale.La intrebat cineva in campaniile electorale ce a realizat(concret,pe puncte) din vechiul program electoral,ce nu a realizat si de ce nu a realizat ? Vreau sa stiu daca Proverbul a pomenit in campaniile sale electorale despre distrugerea spatiilor verzi,despre constructia blocurilor inghesuite intre alte blocuri.Nea Mărin spunea "căși peste căși și la mijloc alte căși" noi spunem "cași intre cași si in balcoane alte căși".Din cate stiu,legea constructiilor a fost modificata recent la insistentele Proverbului din Constanta. Daca nu gresesc,PUZ-ul este facut de primar si dezvoltator,dupa bunul lor plac.Se inteleg intre ei(pe spagi).Legea retrocedarilor le permite primarilor sa acorde terenuri la infinit.Nu exista termene,nu exista sanctiuni.Politicul are tot interesul,este o sursa sigura de bani negri pentru partid/partide.Legea electorala nu vrea nimeni sa o modifice.Primarul(Proverbul nostru) are un numar nelimitat de mandate,cate vrea el.Pe vremea comunistilor(alt proverb),nu era permis asa ceva.Atunci se practica rotirea cadrelor,sau "promovarea" cadrelor.Un primar comunist nu avea voie sa stea mai mult de 4 ani in functie.Au banuit ei ceva.Ati crezut ca IPS Teodosie nu este vinovat ? IPS Teodosie face politica.IPS Teodosie l-a pus pe Dumnezeu pe taraba.Daca nu am dreptate,vreau sa-mi raspunda cineva,de ce IPS Teodosie nu a sfintit terenul din imagine alaturi de Proverb si de Victor Ponta(Nea Pufulet). Au banuit ei ceva.Si daca nu sunteti convinsi,sa stiti ca asta este "normalitatea" promovata de noua ordine care va veni fara voia noastra.Este "broectul de tara". Poate "broectul" asta ne va uni.In sfarsit !

toader c
22 septembrie 2014
pelagra psd

Eu cred ca nu conteaza asa mult numarul de votanti ci cei care numara voturileVezi Dragnea &comp.)Maimuta cu cap rosu,ca fiu de nomenclaturist de mina a doua,a trebutsa aiba si el n ,,colegiu:tatucu Iliescu ne-a ,,fericit pe noi,ca sa ne invete minte pt exercitiile democratice din anii 90.Ca sa scapam de ,,paduche''s-ar cere chiar mijloace extreme.

Răspuns la: Lasitatea noastra......
Adăugat de : ath, 22 septembrie 2014
Lasati-l in pace pe Mazare .Mazare este creatia noastra.Mazare este doar un proverb.Sunt sigur ca Mazare va intra in dictionarul de proverbe si...
Debus
22 septembrie 2014
Aham

Si la Ciresica la cap de linie, s-a construit bloc pe o parcela de spatiu verde, la trei metri de alt bloc turn. De la etajul 1 la 5-6, saracii nu mai au lumina naturala permanent. Reprezentanta Volvo de la Capitol l-a fel s-a construit, pe spatiu verde. In Mamaia sunt in constructie zeci de blocuri, altele terminate de ani buni si acum sunt nelocuite si cu anunturi de vanzare. Asta inseamna un plan urbanistic al unei primarii c0rupte ... si popul@tia care voteaza pentru binele lor, si nu al copiilor lor. Unii nici nu au copii, pensionari care se bucura la un kil de ulei... Asa a ajuns Constanta si va fi si mai rau, la urmatorul mandat cand va iesi unicul. Votati constanteni, eu va salut din strainatate si cand veti da coltul si singurul loc verde il veti gasi la cimitir, o sa va bucurati de el!

locatar Tomis plus
22 septembrie 2014
perfect

pai e perfect ce se-ntampla. Am locuit pe Mihaileanu la nr 68. Am vandut si-am fugit de-am mancat pamantul. Stau acum la Tomis plus. Aer curat, soare toata ziua si, ce-i mai important, jegul de mazare N_ARE NICIO TREABA pe aici. Poate doar sansa sa iasa din cartier cu picioarele rupte. In rest, ma bucur nespus ca le-a tras-o milogilor de pui si orez . La scoala 11 e sectie de votare si la ultimele alegeri locale nu mai aveai loc de ei la 9 dimineata in graba lor de a pune jegul primar inca 4 ani. Le doresc viata luuuunga sa se bucure de ora de soare. Si de pomana.

VALI
22 septembrie 2014
toti tac si voteaza pe mazare

da si pe lapusneanu 179 se ridica in fata bl S5 un animal de bloc mamut de 9 etaje lung de 1500 metri si 9 etaje.......si ? mosii din bloc au tacut din gura iar cel ce a luat locul sa isi construiasca bl a spus ca e spatiu privat al lui?.de la masa de la cine il avea si marele investitor si mazare este coproprietar.

Mihai B.
22 septembrie 2014
Exemplele sunt multiple

https://www.google.com/maps/@44.1775293,28.6549741,3a,75y,173.9h,105.3t/data=!3m4!1e1!3m2!1sbrHQ4LEhLXZ99CbhPz07Gw!2e0

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Stire din Economie : Dramă în construcții
Pagina a fost generata in 0.5749 secunde