Cazinoul Constanța, muzeu sau salon de nunți?

1437
7

Articole de la același autor

r Primarul Radu Mazăre spune că reabilitarea clădirii va fi plătită cu bani de la Guvern

După ce, ani la rând, a fost aruncat ca o jucărie stricată de la o instituție la alta, timp în care s-a degradat văzând cu ochii, Cazinoul ar putea fi reabilitat tot cu bani de la Guvern. Nimeni nu a vrut să-și asume niște lucrări costisitoare, nici autoritățile locale, nici cele naționale, însă este clar că cineva va trebui să se ocupe și de acest imobil de patrimoniu.

Se pare că, până la urmă, Guvernul va fi cel care va aloca cele peste 10 milioane de euro, iar Primăria Constanța va trebui să decidă care va fi destinația acestuia. Potrivit primarului Radu Mazăre, Cazinoul Constanța va fi pre-dat din nou către Ministerul Dez-voltării Regionale și Administrației Publice, care îl va repara prin Compania Națională de Investiții.

"Sunt în discuții cu Guvernul, mai exact cu ministrul Administrației, ca să predăm iar Cazinoul către Compania de Investiții, ca să-l repare cu bani guvernamentali și cred că se va întâmpla chestiunea asta foarte repede, pentru că l-ați auzit și pe premier declarând că este un deficit foarte redus și că sunt bani de cheltuit pentru autoritățile locale", a spus primarul Constanței.

Întrebat care ar fi suma necesară pentru reabilitarea Cazinoului, primarul a răspuns că investiția ar fi în jur de 10-12 milioane de euro, după care Primăria va decide destinația acestuia. "Depinde ce vrea populația: muzeu, salon de nunți sau cazinou", a mai adăugat Radu Mazăre.

Acesta susține că și alte proiecte din Constanța ar putea fi finanțate din fonduri guvernamentale, printre acestea fiind cele care vizează construcția unei săli de sport și cea de-a doua etapă din șoseaua de coastă.

"Am discutat și pentru o sală de sport și un bazin de înot. Am mai discutat și ca etapa a doua din șoseaua de coastă - pentru că noi discutam până acum de etapa întâi, care e pe bani europeni - să fie finanțată tot de Guvernul României și mai avem în discuții și teleschiul din stațiunea Mamaia", a completat primarul Mazăre.

Pasat de colo-colo

Primarul Constanței anunța în 2011 că intenționează să vândă Cazinoul după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani și care anunțase investiții de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea monumentului a renunțat la acest proiect din cauza crizei economice. După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului din acea perioadă, a anunțat că dorește ca ministerul să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar obiectivul a fost preluat de minister. Ulterior, Cazinoul a revenit la municipalitate pentru că lucrările nu începuseră la un an de la preluarea de către MDRT.

În septembrie 2012, Mazăre spunea că dorește organizarea unei licitații internaționale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni, a anunțat că intenționează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitarea acestui monument și de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În februarie 2013, Mazăre a anunțat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene. 

Comentează știrea

cetatean
10 septembrie 2014
alte fumigene

Si uite asa ca se apropie iar campania electorala incepem sa facem tot felul de promisiuni. Sa vedem noi ca incepeti lucrariile de reabilitare si apoi daca tot se spune ca conteaza parerea constantenilor facem un sondaj si gata vedem ce destinatie ii gasim. Insa nu prea ma incanta sa-l vad transformat in "Cazino"!

sictir
10 septembrie 2014
sictir

e o ruina.dupa ce mascarici de mazare a incercat sa il bisnitareaca el si nu a putu acus arunca pisica imputita in gradina altuia.....................e un wc public aceasta cladire si adapost pt boschetari.asa ca aiurea ce c.... vorbeste mazare

un cititor
10 septembrie 2014
o jigodie

Faceți o listă cu tot ce a distrus băiatul ăsta în Constanța de când zice el că e primar și vă îngroziți tramvaiele, parcurile, zona industrială, trotuarele, piața Ovidiu, zona Ștefan cel Mare, Teatrul Fantasio, Teatrul de Balet, Teatrul Dramatic, Revista Tomis, podul IPMC, Teatrul de vară Mamaia și câte și mai câte! Ne urăște că nu votăm cu el! El scoate 70% din cei 30 % care se prezintă la vot...

ath
10 septembrie 2014
Cazinoul din Constanta-magazie de sifoane

Intamplator sau nu, raspunsul la intrebarea din titlu il aflam la pagina "Cultura-Educatie/ Arhitectul Cazinoului din Mamaia, evocat la Constanța".Uitati-va cum arata o cladire de patrimoniu care s-a incapatanat sa ramana in picioare-Cazinoul din Mamaia.Cladirea seamana cu presul din veceul primarului.Presul unde isi arunca el izmenele cand intra in jacuzzi.Niet cultura ! Sa nu mai vorbim de cotetele cu vechituri sprijinite de zidurile Cazinoului.Ce pretentii sa avem de la Mazare si nea Gica Slabu ? Istoria noastra a ajuns pe mana unor analfabeti.Asta este limita lor de intelegere.Sa nu uit.Spuneti-i primarului sa puna termopane la Cazinou,si polistiren pe fatada.Polistiren de 10cm ca e mai bun.Sa nu uite de sifoane.Reclama la sifoane.

Mihai reparatorul
10 septembrie 2014
Distrugeti...faleza iar?

Acum ca a-ti furat cateva sute de mii de euro cu reparatia zonei de promenada doriti sa distrugeti totul din nou, ca sa o luati de la capat cu furtul?Comunisti nenorociti...pe unde vor trece camioanele,macarale si alte utilaje?Scarbe ce sunteti ...va cauta cancerul ca sa va tratati prin america.De ce va feriti nu o sa scapati...atat voi cat si neamul vostru!Ca de noi cetateni ai urbei...va doare la basca!

Alt cititor
10 septembrie 2014
complectare

Ai uitat sa mentionezi in "lista" creierasul tau, care a ajuns cat o nuca de mic!

Răspuns la: o jigodie
Adăugat de : un cititor, 10 septembrie 2014
Faceți o listă cu tot ce a distrus băiatul ăsta în Constanța de când zice el că e primar și vă îngroziți tramvaiele, parcurile, zona...
gratiela
15 septembrie 2014
locuri de munca

Munca de calitate (operator online) si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email …[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.081 secunde