Faleza de la Cazino este gata. Cum arată și cât au costat lucrările / Galerie FOTO

4359
59
Mai sunt numai câteva zile până când mii de constănțeni și turiști vor veni să sărbătorească Ziua Marinei pe faleza din Constanța. Autoritățile locale au pregătit un program special, la care sunt așteptați numeroși spectatori, din întreaga țară.

Aflată în reabilitare de mai bine de un an de zile, faleza are, în sfârșit, o față nouă. Lucrările sunt foarte aproape de finalizare, în prezent făcându-se ultimele retușuri. Totul este nou, doar Cazinoul pare că iese din peisaj, cu aspectul lui ponosit. S-a schimbat de la balustrada laterală către mare, până la pavaj, borduri, iluminat public.

De câteva zile, muncitorii lucrează de zor, fără pauze și fără tras de timp, presați chiar de viceprimarul Decebal Făgădău, care ține ca totul să fie perfect atunci când vor sosi oaspeții. Nu mai sunt multe de făcut, dar nici timp nu mai este mult. În prezent, se mai aranjează trotuarele și bordurile, se pun dalele în jurul unui grup statuar și se finisează scările din apropierea statuii lui Mihai Eminescu.

Roza vânturilor îi ține companie lui Eminescu

Chiar și bulevardul Regina Maria este gata. Asfaltul a fost turnat și bordurile au fost cimentate, dar nu se permite încă accesul autovehiculelor. Câțiva muncitori amenajează parcarea de vizavi de Vraja Mării, iar pe trotuar urmează să fie montat pavajul.

Ceva mai sus, în fața statuii marelui poet, alți muncitori șlefuiesc cimentul unde a fost turnată Roza Vânturilor. Este o altă idee a viceprimarului Făgădău, care a asistat personal, în week-end, la fixarea punctelor cardinale și la alegerea culorilor.

Trei milioane de euro și aproape doi ani de lucrări

Proiectul, intitulat "Restaurarea și reamenajarea promenadei și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Portul Tomis", este realizat de Primăria Constanța cu fonduri de la Uniunea Europeană. Investiția se ridică la peste trei milioane de euro. Lucrările sunt executate de firma ABC Val SRL, aceeași care reabilitează faleza din Mamaia, care a construit parcarea etajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și ridică, în prezent, o altă parcare etajată, în zona Cazino din Mamaia.

Comentează știrea

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
selea
13 august 2014
da e altceva dar...

Da acum este civilizat si merita sa te plimbi pe faleza. Pacat ca muncitorii au lasat in urma multa mizerie si se vede ca au lucrat de mantuiala. Este placut sa te plimbi acum dar niciodata faleza nu va fi gata pana cand Cazinoul nu este viu nu este redat orasului ca simbol national. Domnule Fagadau se pare ca dumneavoastra v-ati ocupat , de aceea felicitari dar..... asteptam si curatenie si statuia lui Eminescu pusa in valoare artistic nu cu becuri ce te orbesc iar ziua cu praf. Merita acum sa mergi pe faleza si cu cat v-om fi mai multi cu atat Cazinoul se revoveaza mai repede.

TOTO
13 august 2014
mesaj

M-ai are cineva loc in orasul asta de mafiotii de la ABC VAL? Alo DNA ce faceti dormiti? Verificati si mafia din ABC VAL care este mana in mana cu Mazare Primaru.

ath
13 august 2014
Antiviperin

Articolul asta imi aduce aminte de un banc cu rabinul care a descoperit reteta fericirii.La inceput,rabinul i-a demonstrat lui Ițic ca mizeria si saracia nu are limite. L-a sfatuit sa bage porcul in casa.Apoi,i-a spus sa scoata porcul din casa,daca vrea sa afle ce inseamna fericirea.Dupa ce am vazut ce inseamna mizerie si nepasare in centrul istoric si turistic al orasului,azi ne bucuram ca primaria a facut ceva in ultimii 25 de ani.Te doare mintea ! Chiar mai mult,avem si un erou in persoana tovarasului Fagadau(Fiul lui Mazare).Incet dar sigur,fara sa ne dam seama,Fagadau este pregatit sa-l inlocuiasca pe Mazare.Pesedeul nu are voie sa piarda jud. Constanta.Asta este rostul articolului. Actiunea de promovare a tovarasului Fagadau a inceput cam din vara anului 2013.Acest nume(Fagadau..Fagadau...Fagadau...Fagadau..) trebuie sa intre in subconstientul populatiei.In maxim un an de zile, Mazare va ajunge primar legendar,asemenea imparatilor legendari ai Chinei.Peste 50 de ani in Piata Ovidiu se va deschide un muzeu,Muzeul Figurilor de Ceara cu tot felul de exponate:"Pe aici a pasit Mazare", "Asta este Basca mareului luptator antibasist,Radu Stefan Mazare","La biroul asta a oftat Mazare", "Nu atingeti exponatele !" Cat despre Fagadau,sper sa avem deschisa o casa memoriala,casa in care s-a nascut si a copilarit tovarasul Fagadau(ala cu Roza Vanturilor si cu Fluxurile financiare).

maria
13 august 2014
constanta in paragina

Daca primaria nu va repara cazinoul ,si repede, este buna de pus la zid. Ala se da in care alegorice si se inchipuie orice ,numai in rol de primar,nu. Cum sa lasi sa se degradeze o cladire semnificativa pentru Constanta si pentru Romania. Pentru ca nu ti-au iesit pesientele,parandaratul? Si darimarea hotelului Continental ar trebui anchetata . Prea multi indivizi ,venetici ,isi bat joc de orasul nostru.

constanțean
13 august 2014
faleza cazinou

Toate bune și frumoase, dar oare cum putem ajunge în condiții civilizate în mai sus menționata zonă ? Priviți în jur ! De peste tot te iau de picioare cabluri neîngropate, tuburi de PVC care așteaptă de aproape un an și jumătate să fie ascunse de privirea muritorilor, praf ca pe ulițele satelor Bărăganului de altă dată, este drept, ciulinii nu au apărut, încă. Zona parcă este sub asediu. Asfaltul străzilor ce mărginesc peninsula arată ca după război. Circulația în zonă este îngreunată. Nori de praf plutesc și se așează pe tot ce este în jur. Mă întreb: unde oare o să poată veni atâta puhoi de lume de Ziua Marinei când nu se poate ajunge în condiții civilizate în Peninsulă? A fost o manifestare în zona portuară cu puțin timp în urmă. O salvare abia a putut ajunge la locul în care un pacient se lupta între viață și moarte ! Ne-am bucura de puținul și firescul progres dar încă nu este cazul... Și o spun cu mult regret !!! Mai avem de așteptat, dar cât ?

Nedumerit
13 august 2014
Faleza

Calitatea lucrărilor este sub orice critica. Mai discutam la primăvara .

ohsskytqk
13 august 2014
ohsskytqk

Stiri Social : Faleza de la Cazino este gata. Cum arată și cât au costat lucrările / Galerie FOTO | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online ohsskytqk http://www.gt02804rv9pp8qqc14f2n5bah011w2y4s.org/ aohsskytqk [url=http://www.gt02804rv9pp8qqc14f2n5bah011w2y4s.org/]uohsskytqk[/url]

hhhlsdofwn
14 august 2014
hhhlsdofwn

Stiri Social : Faleza de la Cazino este gata. Cum arată și cât au costat lucrările / Galerie FOTO | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hhhlsdofwn http://www.gho2pqa4c8543a80u6u67907x5vzfa0js.org/ [url=http://www.gho2pqa4c8543a80u6u67907x5vzfa0js.org/]uhhhlsdofwn[/url] ahhhlsdofwn

lonokmmbcc
14 august 2014
lonokmmbcc

Stiri Social : Faleza de la Cazino este gata. Cum arată și cât au costat lucrările / Galerie FOTO | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online [url=http://www.gukf90v53c11604ol802za5qafqj72d8s.org/]ulonokmmbcc[/url] lonokmmbcc http://www.gukf90v53c11604ol802za5qafqj72d8s.org/ alonokmmbcc

ihexdrojrw
14 august 2014
ihexdrojrw

Stiri Social : Faleza de la Cazino este gata. Cum arată și cât au costat lucrările / Galerie FOTO | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online aihexdrojrw ihexdrojrw http://www.g5l5fn50ed8xy3967819mlq3m24x3pzrs.org/ [url=http://www.g5l5fn50ed8xy3967819mlq3m24x3pzrs.org/]uihexdrojrw[/url]

59 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3877 secunde