O inițiativă născută moartă

Portalul cu legume și fructe românești - ignorat de comercianți și de fermieri

257
Portalul cu legume și fructe românești - ignorat de comercianți și de fermieri - portalulculegumesifructeromanest-1595164078.jpg

Articole de la același autor

La începutul pandemiei Covid-19, mai exact începând din data de 30 martie 2020, Ministerul Agriculturii a pus la dispoziția producătorilor de legume și fructe portalul www.rndr.ro/legume, pentru a-și prezenta ofertele. Conducerea ministerului a considerat că, în acest fel, vine în sprijinul fermierilor, facilitându-le dialogul cu marile lanțuri de comercializare.

Am consemnat atunci faptul că inițiativa a avut ecou doar în rândul legumicultorii. Fermierii au dat buzna pe platforma online, mai ceva decât la pomul lăudat, să își înregistreze ofertele. După numai 24 de ore de la deschiderea acesteia, se înregistraseră 178 de producători. Cu inimile pline de speranță, ofertanții au așteptat să se întâmple minunea. Dar în zadar! Au trecut alte trei zile fără ca niciunul dintre ei să fie contactat de vreun comerciant. Pentru mine era cât se poate de clar faptul că inițiativa s-a născut moartă și că marile lanțuri de magazine ignoră platforma ofertelor legumicole.

În lunile martie, iunie și iulie, marile lanțuri de magazine alimentare, cu puține excepții, au continuat să vândă legume și fructe din Turcia, Olanda, Germania, Spania, Grecia și Polonia, inferioare calitativ produselor românești. Iar în ultimele două-trei zile, am observat că până și aceste importuri s-au cam rărit. Cu toate acestea, legumele și fructele românești nu se prea văd în galantarele hiper și supermarket-urilor.

Ignorat de marile lanțuri de magazine, portalul www.rndr.ro/legume a sfârșit prin a fi ignorat și de producători. Pe data de 17 iulie 2020, mai avea postate doar șase oferte, unele fiind "uitate" acolo de aproape o lună.

Vă mai întreb încă o dată, domnule ministru Nechita Adrian Oros: cui i-a folosit portalul cu legume românești, dacă marile lanțuri de magazine l-au ignorat? Ce face statul român pentru a deschide drumul legumelor și fructelor autohtone spre masa populației? 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iulie 2020
Stire din Economie : Veste bună pentru agricultori!
Luni, 13 Iulie 2020
Stire din Economie : Economia pe scurt
Joi, 09 Iulie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.6247 secunde