La finalul unui an de criză

Concurs Portuarii au încasat prime de Crăciun de 200 până la 1.800 de lei

388

Articole de la același autor

În primele 11 luni ale lui 2009, traficul de mărfuri din portul Constanța a scăzut cu 33% față de anul precedent. Unele dintre firmele de operare au înregistrat o depreciere mai accentuată a fluxurilor de marfă. Astfel, în sectorul materiilor prime pentru siderurgie (minereu de fier și cărbune), diminuarea a fost de 67,88%, iar la containere, de 57,35%.
Din cauza scăderii volumului activității, pe parcursul anului, mai toate companiile portuare au recurs la măsuri de criză: amputarea cheltuielilor materiale, temporizarea sau renunțarea la investiții, înghețarea salariilor, șomaj tehnic și chiar concedieri.
În ciuda dificultăților financiare, cele mai multe dintre companiile și instituțiile portuare au respectat tradiția și… contractul colectiv de muncă, recompensându-și lucrătorii cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit declarației lui Petre Costel, liderul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, prima de Crăciun cea mai mare - 1.800 lei pentru fiecare salariat – a fost acordată de compania "Constanța South Container Terminal". În clasament, urmează angajații Autorității Navale Române și ai Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, care au primit câte 1.000 de lei. Cele mai mici prime acordate lucrătorilor portuari au fost de 200 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Decembrie 2009
Stire din Economie : Cât de lași pot fi "lupii de mare"?
Pagina a fost generata in 1.8517 secunde