Concurs Portul Ilyichevsk a relansat competiția adâncimilor la Marea Neagră

305
Portul Ilyichevsk a relansat competiția adâncimilor la Marea Neagră - 7c31984a2f5de5d6ce803f657f7f80d0.jpg

Articole de la același autor

Concurența dintre porturile Mării Negre se înăsprește. O demonstrează creșterea volumului de investiții în noi capacități de operare. De asemenea, se intensifică lucrările de adâncire a șenalelor navigabile și a danelor portuare, pentru a permite acostarea unor vapoare din ce în ce mai mari.
Dacă până mai ieri portul Constanța era campionul pescajelor în bazinul Mării Negre, asigurând adâncimi de 17,6 metri, în danele de minereu, și de 19 metri, în cele de petrol, de la 1 octombrie 2010 și-a pierdut supremația. În dana portului Ilyichevsk (care se numără printre primele patru mari porturi ale Ucrainei) a acostat nava mineralier "Tinos Warrior", sub pavilion dominican, un gigant de 208.000 tdw, 315 m lungime, 50 m lățime și 18,7 m pescaj. Nava încarcă zgură și minereu de fier.
"Este o știre interesantă - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ioan Bălan, directorul general a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. "Opinia mea este că investițiile și relansarea traficului de mărfuri în celelalte porturi de la Marea Neagră vin și în sprijinul porturilor româ-nești. Cu cât piața Mării Negre va fi mai dinamică, mai atractivă, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea."
La rândul său, Viorel Panait, directorul general al companiei "Comvex", consideră că: "De acum înainte, armatorii vor fi mult mai interesați să vină cu mineraliere de mare capacitate la Marea Neagră. Nu vor mai face voiajuri cu navele goale și vor avea costuri mai scăzute. Vor aduce minereu sau cărbune la Constanța, vor descărca și apoi vor merge la Ilyichevsk, să încarce."
Competiția adâncimilor nu se va opri aici, dă asigurări Bălan: "Investițiile de la molurile III și IV vor asigura pescaje de peste 20 de metri în portul Constanța."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Stire din Economie : S-a găsit o vițică
Pagina a fost generata in 1.8391 secunde