Concurs Șefii de secții contestați în instanță de prefectul Claudiu Palaz nu au fost suspendați din funcții

597
Șefii de secții contestați în instanță de prefectul Claudiu Palaz nu au fost suspendați din funcții - 6cb3e79c3e7a6284b2bf0cd85bf1cd6a.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Instituției Prefectului Constanța au depus, pe 22 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanța, o solicitare de anulare parțială a dispoziției Consiliului Județean Constanța privind numirea unor noi medici-șefi în fruntea secțiilor din cadrul Spitalului Județean. Erau vizați de acțiunea în instanță doar zece dintre noii șefi de secții, adică cei pentru care Facultatea de Medicină nu a emis în prealabil recomandări. La data respectivă, prefectul Claudiu Palaz sublinia că, până la soluționarea dosarului de către judecători, șefii de secții respectivi trebuie suspendați din funcții, iar atribuțiile lor preluate de supleanți. Marți, 28 septembrie, dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța, dădea asigurări că astfel stătea situația. "Chiar astăzi (n.r. - 28 septembrie) ajung pe secții adresele prin care medicii-șefi sunt înștiințați de suspendare", afirma medicul la începutul săptămânii trecute. Într-adevăr, adresele respective au fost transmise medicilor-șefi, dar au fost respectate doar câteva zile, pentru că la sfârșitul săptămânii trecute conducerea spitalului a revenit asupra deciziei. "Conform dispoziției Consiliului de Administrație al spitalului, medicii-șefi respectivi ocupă funcțiile interimar până la desfășurarea concursului. Ei își desfășoară activitatea în mod normal", susține, de această dată, dr. Căpățână. Cât privește "argumentele" care l-au convins să se răzgândească, dr. Dan Căpățână ne-a declarat: "După cum mi-au transmis reprezentanții Consiliului Județean Constanța, căci ei ne asigură acum asistență juridică, acțiunea prefectului Claudiu Palaz este ilegală". Nu mai are rost să precizăm că afirmația medicului pare a fi copia fidelă a celor susținute de Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța.
Cert este că, la ora actuală, deși calitatea lor de șefi de secții este contestată în instanță pe motiv că nu au fost întrunit normele legale la data numirii în funcții, cei zece medici-șefi își văd liniștiți de treabă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Octombrie 2010
Stire din Social : "Alo, casa de copii?"
Pagina a fost generata in 1.762 secunde