POS DRU: A fost prelungită perioada de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea economiei sociale

108
Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, anunță că sesiunea de încărcare a propunerilor de proiecte în cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltării economiei sociale va fi deschisă până în data de 20 octombrie 2014, ora 16.00. Perioada în care pot fi depuse propunerile de proiecte a fost prelungită cu cinci zile în contextul în care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficiențe de funcționare în zilele de 1 și 2 octombrie a.c.


"Am decis deschiderea unei noi cereri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale datorită interesului manifestat de solicitanți în cadrul primului apel. Cei care în trecut nu au reușit să depună proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau cărora le-au fost respinse cererile de finanțare având în vedere complexitatea apelului au acum o șansă în plus să contracteze finanțări. Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Cred în rolul statului în reducerea inegalităților și sunt convins că aceste proiecte vor reuși să creeze locuri de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile, în special pentru cele care trăiesc în mediul rural", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.


Primul apel de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale s-a desfășurat în perioada 28 iulie - 11 august a.c. și a avut un buget de 200 milioane de euro. În data de 22 septembrie a.c., au fost semnate contractele de finanțare pentru primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului lansat în data de 28 iulie a.c. Proiectele semnate au un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 milioane de euro.
"Am ales să semnăm proiectele care au obținut 80 de puncte înainte de finalizarea evaluării tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu există nici un motiv real să așteptăm încheierea verificării tuturor cererilor de finanțare. Mai mult, să semnăm cât mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ei", a explicat ministrul Fondurilor Europene.
Autoritatea de Management POS DRU a publicat în data de 30 septembrie 2014, a doua listă cu propunerile de proiecte care s-au calificat pentru a obține finanțare europeană. Conform prevederilor Ghidului solicitantului, au fost selectate propunerile de proiecte care au obținut minimum 70 de puncte în cadrul procesului de evaluare. Pe listă sunt 45 de proiecte, cu un buget de aproximativ 47 milioane de euro, din care fondurile europene reprezintă peste 45,7 milioane de euro, se arată în comunicatul dat publicității.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8594 secunde