Pentru ce investiții ne va da UE fonduri, în perioada 2014-2020

460
1
Pentru ce investiții ne va da UE fonduri, în perioada 2014-2020 - pentruceinvestitiinevadauefondur-1413225190.jpg

Articole recomandate

Fondurile europene reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente care vor fi utilizate de România în perioada 2014-2020 atât pentru dezvoltarea și modernizarea țării cât și pentru asigurarea unui mediu de afaceri mai bun. 


Programele operaționale sunt documente aprobate de Comisia Europeană, care au ca obiectiv implementarea priorităților sectoriale și regionale cuprinse în Planul Național de Dezvoltare. 


Principalele obiective tematice pentru perioada 2014-2020 sunt:
Consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării; Îmbunătățirea accesului și a utilizării și creșterea calității TIC (tehnologiilor informatice și de comunicare); Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor, a sectorului agricol (în cazul FEADR) și a sectorului pescuitului și acvaculturii (pentru FEPAM); Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon în toate sectoarele; Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor; Protecția mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor; Promovarea sistemelor de transport durabile și eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor rețelelor majore; Pro-movarea sustena-bilității și calității locurilor de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă; Promovarea inclu-ziunii sociale, comba-terea sărăciei și a oricărei forme de dis-criminare; Investițiile în educație, formare și formare profesională pentru competențe și învățare pe tot parcursul vieții; Consolidarea capacității institu-ționale a autorităților publice și a părților interesate și o administrație publică eficientă.


Se presupune că sistemul de implementare a fondurilor europene va fi mult mai eficient în perioada 2014-2020, datorită simplificării structurii instituționale. Totodată, sistemul va fi mai bine coordonat, fiind stabilite atribuții de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere: Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii și Ministerul Administrației și Dez-voltării Regionale. (un articol de Total Marketing).




Comentează știrea

Daniela
15 octombrie 2014
oferta locuri de munca in toate localitatile

Oferta locuri de munca in toate localitatile! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Economie : Ce facem pentru șomerii de la sate?
Pagina a fost generata in 0.4666 secunde