"Tun" de 1,6 milioane lei, tras de un consilier de la APIA Constanța

1172
1

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au reținut, ieri, două persoane, printre careși un consilier superior în cadrul APIA Constanța, care este acuzat de 17 infracțiuni. Acesta folosea drept paravan mai multe persoane fără adăpost, falși fermieri, prin intermediul cărora ajungea să se îmbogățească. 


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, pentru 24 de ore a lui Alexandru Răzvan Ionescu, consilier superior în cadrul APIA - Centrul Județean Constanța, pentru folosirea de documente ori declarații false care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (patru infracțiuni), înșelăciune (patru infracțiuni) și fals material în înscrisuri oficiale (nouă infracțiuni). De asemenea, reținută în același dosar este și Laura Șerban, pentru folosirea de documente ori declarații false care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, înșelăciune și fals în declarații. 


Toate actele erau false 
Procurorii DNA spun că, în perioada 2011 - 2013, la APIA - Centrul Județean Constanța au fost înregistrate mai multe dosare privind cererea unică de plată, întocmite pe numele Laurei Șerban și ale altor trei persoane, în calitate de fermieri, prin care se solicita acordarea de subvenții de la bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul național, cuvenite pentru suprafețele de teren pe care le exploatau. În baza cererilor formulate de presupușii fermierii și a documentelor anexate, APIA - Centrul Județean Constanța a achitat sume importante de bani în conturile acestora, atât din bugetul general al Uniunii Europene, cât și din bugetul național. În total, în conturile celor patru persoane au fost virați 1.647.054,98 lei. Ulterior, din verificările efectuate a rezultat că toate adeverințele și declarațiile din dosarele privind cererile unice de plată formulate de cei patru presupuși fermieri sunt false.  Sumele de bani virate de APIA - Centrul Județean Constanța în contul Laurei Șerban au fost retrase integral de către aceasta din urmă. Sumele de bani virate în conturile celorlalți trei presupuși fermieri au fost retrase integral de către o altă persoană, de asemenea urmărită penal în cauză, care figura ca împuternicit în acest sens. În final, banii ajungeau la cei doi inculpați, dar și la o a treia persoană, de asemenea urmărită penal în acest dosar. 


Oameni fără adăpost 
În realitate, presupușii fermieri sunt persoane fără adăpost, proveniți din centrele de plasament, racolați și folosiți de Alexandru Răzvan Ionescu numai pentru a obține ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte ce atestau că aceștia dețineau și lucrau terenuri agricole. "În perioada mai 2011 - mai 2013, inculpatul, în exercițiul atribuțiilor de serviciu care decurgeau din calitatea de funcționar public la APIA Con-stanța, a contrafăcut scrierea din cererile de finanțare atribuite celor patru persoane, presupuși fermieri, a folosit la APIA - Centrul Județean Constanța mai multe documente false, în dosarele celor patru per-soane și i-a indus în eroare pe reprezentanții APIA, cu efectul obținerii, pe nedrept, de fonduri europene și de bani de la bugetul național", conchid procurorii DNA. 


Comentează știrea

Dana
17 septembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : ÎPS Teodosie, urmărit penal de DNA
Pagina a fost generata in 0.4861 secunde