Premieră agricolă: Îngrășămintele din saci sau bidoane, înlocuite cu tablete efervescente

259
Premieră agricolă: Îngrășămintele din saci sau bidoane, înlocuite cu tablete efervescente - premieraagricola-1534775244.jpg

Articole recomandate

Un producător român de inputuri pentru agricultură lansează tableta efervescentă, care înlocuiește erbicidele, îngrășămintele și celelalte produse fitosanitare transportate - în varianta clasică - în saci sau bidoane, arată un comunicat al companiei Norofert Organics.

În prima fază, produsul este destinat piețelor din România, Spania și Croația. Pentru realizarea tabletei efervescente, producătorii români au colaborat cu cercetători din Marea Britanie, Croația, Ungaria și Lituania.

"Noul produs utilizează tehnologia BioChain, care permite prezența a 4-6 substanțe active într-o tabletă, se dizolvă complet în maximum 60 de secunde, fără depuneri sau reziduuri și nu prezintă risc de fermentare și degradare la căldură, cum se întâmplă în cazul majorității inputurilor ecologice. Un alt avantaj major al tabletei efervescente constă în eficientizarea transportului în câmp și reducerea semnificativă a spațiului de depozitare - un flacon de 1,2 kilograme devine o tabletă efervescentă de 250 de grame. În plus, termenul de valabilitate al produselor poate crește de la 3-6 luni la 5-7 ani", se arată în comunicat.

"Gama noastră completă de produse conține tratament de sămânță, tratamente fitosanitare, îngrășământ de sol și îngrășăminte foliare și poate acoperi toate nevoile unei culturi ecologice. Fiecare agricultor care va folosi aceste produse va beneficia de consiliere de la momentul însămânțării și până la recoltat", a precizat Vlad Popescu, director general Norofert Organics.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 August 2018
Stire din Economie : APIA face controale pe teren
Joi, 02 August 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Vineri, 29 Iunie 2018
Stire din Economie : Credite pentru fermieri
Pagina a fost generata in 0.4713 secunde