Premieră mondială: ambarcațiune electrică cu hidrogen, fără emisii

190
Premieră mondială: ambarcațiune electrică cu hidrogen, fără emisii - premieramondialaprimaambarcatiun-1656688115.jpg

Articole de la același autor

„Elektra” - prima ambarcațiune electrică cu hidrogen, fără emisii, din lume, a fost botezată în Germania. Nava a fost construită timp de doi ani și jumătate și va fi supusă unor teste îndelungate înainte de a fi operațională între Berlin și Hamburg.

„Elektra” utilizează 750 kg de hidrogen stocat la presiune înaltă și baterii cu o capacitate de 2.500 kWh. Nava poate parcurge aproximativ 205 mile marine fără realimentare și reîncărcare. Hidrogenul poate fi încărcat pe navă cu macaralele încorporate, iar bateriile se reîncarcă cu cabluri care se conectează mecanic la punctele de încărcare din porturi. 


Nava este făcută pentru a conserva energia. Hidrogenul alimentează propulsia principală și este folosit și pentru încălzirea încăperilor, pentru facilitățile echipajului care locuiește la bord și chiar pentru a buna funcționare a bateriei, care trebuie păstrată la o anumită temperatură, pentru a se asigura performanța optimă. Stații pentru realimentare și reîncărcare vor fi construite în portul Westhafen din Berlin și în portul Lüneburg, în 2023.


Nava a fost construită printr-un parteneriat între opt firme, inclusiv șantierul naval Hermann Barthel, EST-Floattech, HGK shipping și altele, sub conducerea de proiect al Departamentului de Sisteme Maritime și Proiectare și Operațiuni de la Universitatea Tehnică din Berlin. Proiectul a costat aproximativ 14,6 milioane de euro și a fost susținut de Ministerul Federal pentru Digitalizare și Transport, care a oferit aproximativ 9,1 milioane de euro. Proiectul a primit, de asemenea, sprijin din partea Organizației Naționale pentru Tehnologia Hidrogenului și Pilelor de Combustie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3668 secunde