Proiecte energetice românești

131
Proiecte energetice românești - proiecteenergeticeromanesti-1656688373.jpg

Articole de la același autor

România are în vedere, prin PNRR, investiții noi în facilități de producere a hidrogenului prin electroliza apei, care să asigure cel puțin 10.000 tone de hidrogen pe an, începând din 2026. Creșterea producției de energie din surse regenerabile și a hidrogenului curat va contribui de asemenea la reducerea dependenței de importurile de energie și la reducerea prețului la energie pentru consumatori.
 

România a început, de curând, valorificarea resurselor de gaze naturale din Marea Neagră, din perimetrele cu adâncime redusă, cu potențial estimat la 1 miliard de metri cubi pe an, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din consumul de gaze al României. Prin preluarea integrală a participației Exxon Mobile, România are de asemenea în vedere demararea exploatării din perimetrul Neptun Deep, în perspectiva anului 2026.


Proiectele în domeniul nuclear continuă conform planificării stabilite, România anunțând de curând amplasamentul potențial al primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR), la Doicești, județul Dâmbovița.

Pentru iarna viitoare, România este în plin proces de refacere a stocurilor de gaze, fiind importantă în acest sens și coordonarea cu grupul regional creat la Sofia ca parte a Platformei energetice comune a UE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9212 secunde