Comisia Europeană propune o nouă listă de proiecte în domeniul energiei

110
Comisia Europeană propune o nouă listă de proiecte în domeniul energiei - comisiaeuropeanapropuneonoualist-1637780944.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat cea de-a cincea listă de proiecte de interes comun în domeniul energiei. Este vorba despre proiecte esențiale de infrastructură energetică transfrontalieră, al căror scop este construirea unei piețe interne a energiei mai integrate și mai reziliente în UE și îndeplinirea obiectivelor privind energia și clima. Lista cuprinde 98 de proiecte: 67 în domeniul transportului și al stocării energiei electrice, 20 în domeniul gazelor, șase proiecte de rețele de CO2 și cinci proiecte de rețele inteligente. Toate proiectele fac obiectul unor proceduri de autorizare și de reglementare raționalizate și sunt eligibile pentru sprijin financiar din partea Mecanismului UE pentru interconectarea Europei.

Cele 67 de proiecte privind transportul și stocarea energiei electrice vor contribui semnificativ la realizarea ambiției sporite în materie de energie din surse regenerabile a Pactului verde european, iar cele cinci proiecte de rețele inteligente vor îmbunătăți eficiența rețelelor, coordonarea datelor la nivel transfrontalier și siguranța gestionării rețelelor. Noua listă nu sprijină niciun proiect nou de infrastructură în domeniul gazelor. Cele câteva proiecte selectate în domeniul gazelor, care au figurat deja pe cea de-a patra listă, sunt proiecte necesare pentru siguranța aprovizionării pentru toate statele membre. O evaluare consolidată a sustenabilității a condus la eliminarea de pe listă a unei serii de proiecte în domeniul gazelor. Lista adoptată de Comisiei urmează să fie supusă aprobării Parlamentului European.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021
Stire din Economie : Preţ record pentru grâul românesc
Pagina a fost generata in 0.5915 secunde