România are nevoie de orașe inteligente

105
România are nevoie de orașe inteligente - romaniaarenevoiedeoraseinteligen-1636137130.jpg

Articole de la același autor

Ramona Chiriac - șefa Reprezentanței Comisiei Europene din România a participat la cea de-a șaptea ediție a Conferinței Smart Cities of Romania. Cu acest prilej, Ramona Chiriac a subliniat importanța dezvoltării comunităților sustenabile și a orașelor inteligente în România, proiecte care se aliniază la strategia Comisiei Europene pentru o Uniune Europeană mai verde și mai digitală.

„Construcția orașelor inteligente are la bază o transformare socială care ar trebui să implice toate părțile interesate din orașe - de la autorități, la universități și locuitori. Scopul tuturor ar trebui să fie acela de a concepe soluții inteligente și durabile adaptate provocărilor locale, atât din zonele urbane, cât și din cele rurale. Printre principalele inițiative UE care asigură un nou cadru pentru proiectarea acestor orașe inteligente, se numără și noul Bahaus european. Acesta, împreună cu Pactul verde european ar trebui să încurajeze județele și orașele din România să propună soluții inovatoare, care să combine elemente de funcționalitate cu elemente estetice, pentru economii europene mai inteligente și mai reziliente”, a declarat Ramona Chiriac.

Un oraș inteligent poate fi definit ca un „loc în care rețelele și serviciile tradiționale devin mai eficiente prin utilizarea tehnologiilor digitale și de telecomunicații în beneficiul locuitorilor și al operatorilor economici”. Cu toate acestea, conceptul de oraș inteligent nu se rezumă doar la simpla folosire a tehnologiilor pentru o mai bună utilizare a resurselor și mai puține emisii, ci include, în definiția sa, și dezvoltarea de „soluții mai inteligente” în diferite sectoare din orașe.

Nu în ultimul rând, este necesar să se reorienteze conceptul de oraș inteligent, de la o abordare bazată în primul rând pe tehnologie, către o abordare centrată pe factorul uman.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6792 secunde