Premierul Florin Cîțu: „Statul nu poate susține actualul nivel de salarizare. Trebuie reformat!”

776
Premierul Florin Cîțu: „Statul nu poate susține actualul nivel de salarizare. Trebuie reformat!” - premierulflorincitustatulnupoate-1611255597.jpg

Articole de la același autor

Revendicările salariale sunt în creștere. Sindicatele și-au intensificat acțiunile de protest, în timp ce Guvernul a anunțat înghețarea salariilor din sectorul bugetar. Premierul a declarat într-o conferință de presă că: „Anul acesta, în continuare, trebuie să ne asigurăm că vom face investiții și să alocăm resurse către investiții, pentru a genera creștere economică. Doar dacă avem creștere economică sustenabilă putem să susținem nivelul actual de salarizare. Fără o creștere economică sustenabilă pe termen mediu și lung, fără investiții, nu avem cum să susținem acest nivel al salarizării. Dar întotdeauna sunt dispus să discut cu toată lumea, cu cifrele pe masă, și să vedem care sunt soluțiile. Toți trebuie să ne gândim că tragem în aceeași direcție: să avem o economie performantă, o economie care să poată să plătească și salarii și pensii la nivelul actual.”

Referindu-se la evoluția din ultimii patru ani a salariilor, sporurilor și cheltuielilor cu personalul din administrația locală și centrală, premierul a afirmat că „nu este sustenabilă”. „Nu ne putem permite așa ceva, și atunci mă aștept de la administrațiile locale responsabile să vină cu măsuri, care să corecteze această tendință. Deci ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani de zile nu este sustenabil pe termen lung, având în vedere potențialul nostru de dezvoltare și faptul că avem nevoie de resurse pentru investiții în perioada următoare.Eu doresc o reformă a administrației locale!”, a afirmat Florin Cîțu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6062 secunde